300 g kondita väherasvast sealiha või metskitseliha või põdraliha
1 sl võid
300 g Krakovi poolsuitsuvorsti
500 g hapukapsast
2 hakitud sibulat
2 hakitud küüslauguküünt
3 viilutatud porgandit
1 sl suhkrut
0,5 sl kuivatatud majoraani
soola ja musta pipart
3 dl puljongit või tomatimahla
120 g hapukoort
Lõika liha ampsusuurusteks kuubikuteks, pruunista kergelt potis võis. Lõika vorst viiludeks, lisa potti.
Lisa hapukapsas. Lisa sibul, küüslauk ja porgand. Sega hoolega läbi, maitsesta. Lisa tomatimahl või lihapuljong ning hauta kaane all tasasel tulel umbes tund aega või kuni liha ja kapsas on pehmed.
Sega juurde hapukoor, timmi maitse parajaks ning kuumuta läbi. Soovi korral puista peale maitseroheline.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Üllatavalt maitsev! Kasutasin metskitseliha ja loomalihapuljongit. Suhkrut ei lisanud, kapsas polnud nii hapu. Soovitan kõigile, kellele hapukapsas maitseb. Teeksin teinekordki!
Kuna kaubandusvõrgus majoraani ei olnud, siis see jäi panemata. </br> Toit oli väga hea. Tegime seahakklihaga. Peab tunnistama, et minu maitse jaoks oli kogu kombinatsioon pisut liiga rasvane. Aga head asjad peavadki olema, kinnitab mu kallis kaasa.
ÕunaIiris, ilmselt oleks väherasvane seahakkliha ("delikatesshakkliha") veidi paremini sobinud? Mul endal see ka veel plaanis, enne kui soojaks läheb õues :D
Kahjuks vorsti ei lisanud aga ikkagi hea ja lihtne :)
Bigos
Poola (hapu)kapsahautis liha ja suitsuvorstiga. Võimaluse korral kasuta mitut erinevat sorti liha (nt praetükk või aba).