Bigos

Poola (hapu)kapsahautis liha ja suitsuvorstiga. Võimaluse korral kasuta mitut erinevat sorti liha (nt praetükk või aba).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g kondita väherasvast sealiha või metskitseliha või põdraliha

1 sl võid

300 g Krakovi poolsuitsuvorsti

500 g hapukapsast

2 hakitud sibulat

2 hakitud küüslauguküünt

3 viilutatud porgandit

1 sl suhkrut

0,5 sl kuivatatud majoraani

soola ja musta pipart

3 dl puljongit või tomatimahla

120 g hapukoort

Valmistamine

Lõika liha ampsusuurusteks kuubikuteks, pruunista kergelt potis võis. Lõika vorst viiludeks, lisa potti.  

Lisa hapukapsas. Lisa sibul, küüslauk ja porgand. Sega hoolega läbi, maitsesta. Lisa tomatimahl või lihapuljong ning hauta kaane all tasasel tulel umbes tund aega või kuni liha ja kapsas on pehmed. 

Sega juurde hapukoor, timmi maitse parajaks ning kuumuta läbi. Soovi korral puista peale maitseroheline.

Nipid ja soovitused:

  • Vähemhapude roogade armastajad võivad osa hapukapsast asendada tavalise kapsaga. Mida hapum kapsast, seda rohkem võta värsket. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 15.11.2016 21:49

Üllatavalt maitsev! Kasutasin metskitseliha ja loomalihapuljongit. Suhkrut ei lisanud, kapsas polnud nii hapu. Soovitan kõigile, kellele hapukapsas maitseb. Teeksin teinekordki!

ÕunaIiris
postitatud 14.03.2017 21:20

Kuna kaubandusvõrgus majoraani ei olnud, siis see jäi panemata. </br> Toit oli väga hea. Tegime seahakklihaga. Peab tunnistama, et minu maitse jaoks oli kogu kombinatsioon pisut liiga rasvane. Aga head asjad peavadki olema, kinnitab mu kallis kaasa.

Pille
postitatud 15.03.2017 08:57

ÕunaIiris, ilmselt oleks väherasvane seahakkliha ("delikatesshakkliha") veidi paremini sobinud? Mul endal see ka veel plaanis, enne kui soojaks läheb õues :D

katsie
postitatud 18.05.2020 14:28

Kahjuks vorsti ei lisanud aga ikkagi hea ja lihtne :)