500 g keedetud peeti
500 g keedetud kartuleid
2 õuna
2-4 keedetud muna
300 g hakitud keeduvorsti või praetud liha soovi korral
1-2 hakitud sibul
150 g vähesoolast heeringafileed (nt VIČI traditsiooniline)
Salatikaste:400 g Saare 20% hapukoort
1 tl sinepit
1 tl suhkrut
0.5 tl musta pipart
2 sl süldiäädikat
Leota heeringat öö otsa külmas vees, siis puhasta ja haki peeneks. Kui kasutad VIČI traditsioonilist heeringat (fotol), ei ole kala eelnevalt leotada vaja, aga nõruta see liigsest õlist ja patsuta köögipaberiga kuivemaks, siis haki peeneks.
Haki kõik ülejäänud salati komponendid väikesteks kuubikuteks.
Sega väiksemas kausis omavahel kastmeained. Lisa kaste hakitud aedviljadele ja kalale ning sega korralikult läbi.
Lase salatil enne serveerimist jahedas maitsestuda. Vajadusel lisa veel maitseaineid.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
See on maailma parim rosolje retsept! Olen JUST SEDA retsepti juba mitu aastat otsinud! Koik alati kiidavad seda rosoljet, nii meil kui mujal!! Aitah!
Väga hea retsept, kindlasti teen veel.
See rosolje haihtus külaliste kõhtu minutitega. :D Väga hea retsept.
Hea rosolje
Kas see äädikas seal retseptis on 30% või nn.süldiäädikas?
Õiges rosoljes peabki olema äädikas sees, (hoiab värvi erksa) . Ühe vanakooli koka õpetus: pool punase peedi kuubikutest segada poole hapukoore kogusega ja jätta 5-8 tunniks tõmbama, segades kõik ained kokku, saate ilusa välimusega maitsva peolaua roa.
<p>Klassikaline rosolje:</p> <p>4-5 suurt kartulit</br> 3 hapukurki</br> 2-3 peeti (oleneb suurusest) Mitte osta kooritud keedupeeti, ikka koorega koos keedetud või keeta ise (aga seda peab oskama teha)</br> 200 g. Vici klassikalist heeringafileed</br> 1 suur sibul</br> 200 g hapukoort</br> 1/2 Hellmans majoneesi</br> soola, suhkrut, sinepit</br> 3 muna</> <p>1. Keedame kartulid koorega, jahutame maha (täielikult ja kartul ei tohi jääda liiga pehme)</br> 2. Koorime kartuli, tükeldame väikesteks kuubikuteks</br> 3. Koorime keedupeedi, tükeldame kuubikuteks</br> 4.Keedame munad (8 minutit, jahutame külma vee all maha, koorime, tükeldame väikesteks kuubikuteks - munalõikuriga viiludeks ja siis kuubikuteks)</br> 5. Tükeldame hapukurgid kuubikuteks (parimad omatehtud või Salvesti MAHEdamaitseline)</br> 6. Tükeldame sibula kuubikuteks</br> 7. Võtame heeringa vaakumpakendist välja, peseme sooja vee all rasvast puhtaks, kuivatame paberkäterätikuga ja tükeldame väikesteks kuubikuteks</br> 8. Valmistame kastme: valame kaussi hapukoore, majoneesi, pigistame ca 7 cm Põltsamaa sinepit, lisame 1 tl soola (vajadusel lisame hiljem juurde, oleneb heeringa soolasusest), ½ tl suhkrut. Segame kõik hästi läbi ühtlaseks massiks, kallame tükeldatud ainetele peale, segame ja paneme 1 tunniks külma seisma. </br>Alles siis võtame ja maitseme ning timmime maitset, vajadusel lõikame juurde kas kurki, peeti vms.</p> <p>Garanteeritult maailma parim rosolje. </p>
Mul oli retseptikogus väga sarnane Peeter Kardi retsept. Kustutasin ära - aga seal oli kasutatud ka 2-3 porgandit, sibulaid oli 3-4. Õuna ja vorsti/liha ei olnud.
Klassikaline rosolje
Klassikaline rosolje, mis sisaldab nii soolaheeringat kui ka praetud liha või vorsti.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.