50 g värsket pärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl uhmris peenestatud kardemoni
600-650 g nisujahu
Täidis:100 g võid
1 dl suhkrut
0.5 sl jahvatatud kaneeli
leotatud seemneteta rosinaid
tükeldatud sukaadi
Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks. Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks.
Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde), puista peale rosinad ja sukaad. Keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad suuremasse lahtikäivasse teineteise kõrvale.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.
Nami-Nami pidusai
Olen selle retsepti järgi pidusaia valmistanud vähemalt 1990ndate algusest ja alati on tulemuseks olnud hõrk ja pehme sai.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.