Nami-Nami pidusai

Olen selle retsepti järgi pidusaia valmistanud vähemalt 1990ndate algusest ja alati on tulemuseks olnud hõrk ja pehme sai.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g värsket pärmi

0.5 dl käesooja vett

100 g võid

3 dl piima

0.5 tl soola

1 dl suhkrut

1 tl uhmris peenestatud kardemoni

600-650 g nisujahu

Täidis:

100 g võid

1 dl suhkrut

0.5 sl jahvatatud kaneeli

leotatud seemneteta rosinaid

tükeldatud sukaadi

Valmistamine

Lahusta pärm soojas vees.

Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.

Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.

Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.

Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.

Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks. Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks.

Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde), puista peale rosinad ja sukaad. Keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad suuremasse lahtikäivasse teineteise kõrvale.

Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.

LISA KOMMENTAAR

Heleen
postitatud 30.09.2010 01:16

Väga hea, võib teinekordki teha! Pehme ka järgmisel päeval.

Liisi
postitatud 09.01.2011 21:42

Väga hea. Täidiseks panin martsipani ja jõhvikaid.

Hexy
postitatud 09.02.2014 19:33

Tõesti hea !