Toorjuustu-suitsulõhepasteet

Mõnus soolane määre nisuleivaviiludele, rukkinööpide sisse või näiteks soolaküpsistele-kreekeritele.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

100 g külmsuitsulõhet

190 g maitsestamata toorjuustu (nt Saare)

1 sidruni riivitud koor

peotäis hakitud värsket tilli või murulauku soovi korral

purustatud musta pipart

Kaunistuseks:

punast kalamarja

Valmistamine

Lõika suitsulõhe väiksemateks tükkideks. Pane tükeldatud suitsukala koos toorjuustuga kõrgesse kaussi.

Püreesta saumikseriga ühtlaseks, siis maitsesta riivitud sidrunikoore ja musta pipraga.

Nipid ja soovitused:

  • Määre ise on munavaba, gluteenivaba ja LCHF. Vajadusel vali gluteenivabad kreekerid või kasuta näiteks köögiviljakangide dippimiseks. 
  • Pidulikumal puhul kaunista tilli või murulauguga ning kalamarjaga. 

Loe veel:

Roa valmistas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildistas Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 23.12.2018 10:21

Väga maitsev ja lihtne teha!

Annika Palumets
postitatud 06.12.2019 14:54

Sulatatud juustu (merevaik nt) ja kuumsuitsukalaga on ka imeline :P