Porgandiraguu

Maitsev, veidi magus ja hapukas porgandihautis, mis sobib nii liharoogade lisandiks kui ka iseseisvaks eineks.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandit

1 sibulat

2 sl õli

3-5 sl kontsentreeritud tomatipastat

1-1.5 dl vett

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Koori porgandid ja lõika õhukesteks seibideks (2-3 mm). Lõika sibul pooleks ning seejärel õhukesteks viiludeks.

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgandid ning kuumuta umbes 5 minutit.

Lisa tomatipüree, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta minut aega.

Lisa niipalju kuuma vett, et porgandid oleks peaaegu kaetud. Kuumuta veel 5-8 minutit, kuni porgandid on pehmed, ent mitte pudrused.

Serveeri nt veiseliharullidega.

Retsept on mugandatud Kristjani vanaema 1934. aasta retseptivihust. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mir
postitatud 19.10.2008 16:30

Mulle meeldib see retsept veel sedapidi, et kõige esimeseks sammuks praen ma läbi nii sibulad kui ka porgandid. See annab toidule erilise magusa ja täidlase maitse mu meelest. Seda hautist võib teha kohe suurema laari ning järgmine päev ülejäänud osa püreesupiks teha: porgandid ära püreerida, lisada aedviljapuljongit ning suupäraseid maitseaineid (mulle meeldib koriander ja juustuköömen).

Pille
postitatud 31.01.2023 21:51

Pilt aastast 2012: