600 g pehme veise praetükk
soola ja musta pipart
0,5 tl ingveripulbrit
1 sibul
50 g tükk juursellerit
praadimiseks võid ja õli
keeva vett
rõõska koort soovi korral
Lõika veise praetükk ristikiudu 5 mm või veidi paksemateks viiludeks, vasarda lihahaamriga õhemaks.
Haki sibul ja seller peeneks. Maitsesta lihalõigud soola, pipra ja ingveriga, puista peale sibul ja seller. Keera lihalõigud rulli, seo rullid kööginiidiga kinni.
Prae tulises või-õli segus ümberringi pruuniks. Siis lisa keeva vett, nii et liharullid oleksid kaetud ning hauta mõõdukal tulel, kuni liha on pehme (selleks võib kuluda pool tundi kuni tund, oleneb lihast). Veidi enne hautamise lõppu lisa kastmele rõõska koort soovi korral.
Kui liharullid on valmis, siis tõsta need kastmest välja ja eemalda niidid. Tõsta kuumale vaagnale.
Redutseeri kaste ehk keeda see veidi kokku või paksenda vähese veega segatud jahuga. Samuti võid segada kastme hulka rõõska koort.
Serveeri kartulipudru ja porgandiraguuga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Veiseliharullid ingveriga 30ndate stiilis
Retsept adapteeritud Nami-Nami Pille mehe Kristjani vanaema kokaraamatust, mis kirjutatud 1934.a. Lelle toidutegemiskursuse raames :)