100 g võid
100 g hapukoort
180 g nisujahu (3 dl)
näpuotsatäis soola
Täidis:4-5 suuremat õuna
paar peotäit jõhvikaid
1 dl fariinsuhkrut
1 sl kartulitärklist
50 g külma võid
Sulata või, lase veidi jahtuda. Siis sega juurde hapukoor, jahu ja noaotsatäis soola. Sega tainas ühtlaseks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadist veidi väiksemaks suureks plaadiks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kui kasutad ostetud õunu, siis koori need (oma aia õunte puhul pole see tingimata vajalik). Lõika õunad viiludeks, laota koogipõhjale. Puista peale jõhvikad.
Sega fariinsuhkur kartulitärklisega ning puista õuntele. Kõige peale laota väikesed võitükikesed (või riivi või jämeda riiviga ühtlaselt peale).
Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kook on pealt kenasti küpsenud.
Fariinsuhkru-tärklise-või segu muutub küpsedes mõnusaks karamelliks, mis sobib hästi õunte ja hapukate jõhvikate maitsega. Soovi korral sõelu koogile enne serveerimist veidi tuhksuhkrut.
Kena pildi tegi kasutaja MARIT.
Pisut hapu tuli, õunad peaks magusad ja mahlased olema, mitte hapud ja kõvad nagu mul olid.
kohe hakkan tegema kooki!!!tundub nii hea olevat!!!
Mulle maitses. Karamelline, krõbe ja magus-hapu.
Väga, väga hea kook! Teen seda juba mitmendat korda - kõigile maitseb. :)
Hea kook, krõbe ja karamelline. Kadus laualt välgukiirusel. Kasutasin demerara suhkrut ja lisasin kaneeli ka. Jõhvikaid ei olnud. Mis mulle eriti meeldis, oli koogipõhi - palju lihtsam teha kui nagu tavaliselt külma võid hakkida, aga tulemus oli mõnusalt krõbe.
Kasutasin seda tainast quiche'i-laadse soolase aedviljapiruka tegemisel. Sobis väga hästi.
Imehea! Läheb kindlasti kordamisele.
Väga hea kook! Armastan õhukesi õunakooke ja see retsept sobib selleks suurepäraselt. Tahaks veel märkida, et mu poeg on allergiline munale ja see lihtne retsept sobib süüa ka sellistele, kes ei kannata muna.
Kook on ahjus... Polnud õunu, panin moosi... Loodan et moosiga tuleb hea :-)
Seekord panin jõhvikate asemel arooniaid. Nii oli ka väga mõnus.
Väga hõrk ja maitsev kook, soovitan!
Järgmisel korral vähendan võid neljandiku võrra!Muidu väga hea.
Imehea kook! Mulle meeldis jõhvikate hapusus, see tasakaalustas karamelli intensiivset maitset. Raudselt läheb kordamisele.
Proovitud. Soovitan.
Hea lihtne teha, soovitan!
vahetasin jõhvika punasesõstra vastu ja tuli ka super hea :)
Meeldis väga! Jõhvikad asendasin astelpajuga.
Üks lemmikutest, jõhvikate asemel kasutan aga hoopis mustsõtraid :)
Kasutasin jõhvikate asemel astelpaju marju oli super!
Tõesti maitsev... aga peab veel òppima tegema tainast, ehk sai seekord liiga õhukeseks tehtud:)
Suurepärane lihtne kook. </br> Põhjaks olev tainas - seda saaks mitmel pool kasutada ja palju lihtsam teha, kui külma võid hakkida... Väga hea leid. Võid panin koogi peale oluliselt vähem, oli ikka hea. </br>
Nii lihtne teha ja väga maitsev! Suhkrut panen teine kord tiba rohkem.
Mulle meeldib, nii lihtne retsept ja maitsev tulemus, saab kõike tunde järgi panna. Ainult, et võine ja rammus :) Kasutasin seismajäänud pohlamoosi jõhvikate asemel. Järgmine kord võtan mõne muu moosi.
Kohe hakkan tegema kooki!!! Kindlasti väga hea õunakook!!!
Üks viimase aja lemmikutest. Kook kaob laualt minutitega!
Väga hea!
imeimemaitsev! Tegin koduõunte ja mustsõstardega. Nüüdsest minu lemmik õunakook!
Olen teinud korduvalt, minu abikaasaga lemmik!
Olin laisk ja ostsin taigna poest.. (häbi-häbi) tegin peale katte: 2 dl hapukoort, 1 muna maitse järgi suhkrut ja vanillisuhkrut. Katsin õunteja jõhvikatega. Kõige peale antud retseptis soovotatud karamelline kaste.. Mmmm kui hea sai ❤
Tegin pohladega. Väga hää sai.
Täpselt minu maitse järgi kook – et tainast põhimõtteliselt polegi, on ainult täidis -, teiseks on see õhuke põhi sisuliselt sama, mis väga mõnusal möldrikoogil ja kolmandaks saab selles nisujahu asemel edukalt kasutada ka muid jahusid. Mulle endale meeldis kõige rohkem täistera-speltajahust põhi.
Väga maitsev, soovitan ja teen veel :) järgmisel korral on väljanägemine ka ehk parem ;)
Proovitud ja väga mõnus!
See on ülihea kook! :)
See on väga hea kook!
Mulle maitses.
Karamelline ōunakook tuli eile ahjust :)
See oli üks ütlemata hea kook ning lihtne teha ka. Väga kauaks ei jätkunudki sellest.
Oii, see juba mõned aastad meie pere lemmik õunakook. Ma olen punaste sõstardega ka teinud kui pohli või jõhvikaid käepärast pole.
Karamelline õunakook jõhvikatega
Kuna jõhvikad on hapukad, siis võib selle koogi tegemisel kasutada magusamapoolseid õunu. Meie perele hirmsasti meeldib see õhuke ja krõbe tainakiht õunte-jõhvikate all.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.