4 muna
3 dl fariinsuhkrut
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl ingveripulbrit
300 g toorest punast peeti või kollast peeti
175 g võid
Toorjuustuglasuur:200 g maitsestamata toorjuustu
50 g toasooja võid
150 g tuhksuhkrut
Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga või määri vormi siseküljed korralikult võiga.
Koori peedid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkruga ohevaks, sega hulka peet, õli/sulavõi ja maitsestamata jogurt. Sega kuivained omavahel ja sega taina hulka.
Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit (kontrolli koogi küpsust puutikuga - kui tikk kuivaks jääb, on kook valmis). Lase koogil jahtuda, siis lõika kaheks kihiks.
Sega toasoojad katteained omavahel. Määri umbes kolmandik toorjuustukreemist alumisele koogikihile, siis tõsta teine koogipool peale ja kata kook ülejäänud toorjuustukreemiga.
Väga hea kook! Kiire ja lihtne. Tulemus on sama üllatav, kui hapukapsa-shokolaadikoogi puhul, st tundub uskumatu, et koogi sees peet on. Ma panin mitte toore, nagu retseptis, vaid keedetud riivitud peedi. Toores peet ei küpseks selle aja jooksul lihtsalt ära.
Õpetuses palub kasutada toorjuustu ja maitsestamata jogurtit. Palju mida???
Thea, siia sobib igasugune toorjuustuglasuur..
Aga retseptis palub kasutada ka maitsestamata jogurtit - palju seda vaja? (Vahusta munad suhkruga ohevaks, sega hulka peet, õli/sulavõi ja maitsestamata jogurt)
Mahlane peedikook ingveriga
Rikkalik peedikook, mille vahele ja peale on määritud toorjuustukreemi. Erinevalt paljudest peedikookidest ei sisalda see šokolaadi, nii et koogil on kergelt aimatav peedimaitse.
NB! Kook valmistatakse toorest peedist!