250 ml piima
25 g presspärmi või 1 pakike kuivpärmi
0,5 tl soola
1 dl ehk 85 g suhkrut
500 g nisujahu
0,5 tl jahvatatud kardemoni
75 g toasooja pehmet võid
Täidis:500 g kohupiima
2 muna
75 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 sl nisujahu
100 g seemneteta rosinaid soovi korral
Määrimiseks:1 muna
Sega tainakausis kuivained omavahel, siis sega juurde käesoe piim ja pehme või. Sõtku, kuni tainas kausi ja käte küljest lahti lööb. (Kui kasutad värsket pärmi, siis lahusta see väheses soojas piimas ja lisa kuivainetele). Kata tainakauss puhta köögiräti või toidukilega. Lase tuulevaikses soojas kohas kahekordseks kerkida.
Samal ajal sega täidiseained ühtlaseks.
Vormi tainast väikesed pallikesed ja tõsta suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima.
Kui saiad on kerkinud, vajuta klaasi põhjaga nende keskele süvendid. Pane süvendisse täidis.
Pintselda tainaääred munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni korbid on kenasti kuldsed.
tainas sai mõnus, kuigi pärmikakohta väga vedel. aga ca selveri suuruseid korpe tuli lausa 36 tk - täidist aga jätkub vast 27-le. kui on väike pere ja meeldivad eriti kohupiimased korbid soovitan pool taigna annust teha.
väga maitsvad, lisasin ka tainasse natuke rosinaid!
Suht head.
Tainas tuli tõesti vedel. Mina lisasin ikka jahu juurde, et tuleks selline mõnus. Ja täidist tegin ka poole rohkem kui siin ette nähtud
Olen paar korda juba selle retsepti järgi teinud korpe. Mõlemal korral pool tainakogust ja täidist nii nagu retseptis öeldud ja jäid väga maitsvad. Tainas jäi mõlemal korral suhteliselt vedel. Esimesel korral lisasin paar supilusikatäit juurde, aga nüüd teisel korral läks vähe rohkem. Muidu igati maitsvad ja tainas jäi väga pehme. Poolest tainakogusest saab umbes 15 korpi - mõni vähe suurem ning mõni pisem.
Ja selline märkus veel ka: kui ahi ei küpseta päris ühtlaselt, siis soovitaks korpe küpsetada pigem 200 kraadi juures pöördõhul ja mõned minutid enne lõppu võib olla ka plaati keerata.
Täiesti geniaalsed korbid. Isegi pagariäri omad pole nii õhulised ja maitsvad.
Tegin täna neid. Taigent tuli ilusti 20 jagu.
taigen on super hea. korbid olid väga maitsvad
Väga maitsvad. Aga kuna kohupiima oli kodus suurem kogus, siis tegin lausa topeltkordse koguse ja taigent ühekordse. Alguses tundus, et ehk sai katet palju. Tegelekult jagunes väga ilusti 27 taignast saanud korbi peale.
Tegin esimest korda kohupiimakorpe (vene keeles vatrushkad) - tulid väga maitsvad! Taigen kahjuks hästi ei kerkinud (pärm ilmselt veidi vana), ent ikkagist tegin 3x kohupiimakoguse siinseid kommentaare hoiatuseks võttes ja ka rosinaid sai kõvasti rohkem pandud. Kulus täpselt ära! Kui oleks taigen kerkinud hästi, oleks rohkemgi kulunud. Kohupiima asemel läks kaubaks küll ricotta ja margariini asemel või. Kardemoni panin kah heldemalt. Ääretult maitsvad ja jagus 15-le inimesele matsumiseks pühapäeva õhtusse. Suurepärane!
Ja seekord tegin 1/2 taignakogust (kerkis kenasti), aga täidist kulus ikka x2 võrreldes retseptiga;) Niiet, varuge kohupiimaa!;))
Mul on ainult kuivpärm saadaval kui palju peaks seda panema ja kas kuivpärmiga tuleb tainast natuke teistmoodi ka teha?
Sama küsimus! Kui soovib kuivpärmiga, siis kuidas toimida? Ette tänades!
Kuivpärm segatakse jahu hulka lihtsalt!
Jah, tegin ka kuivpärmiga. Lisasin kuivainetega ja piima soendasin veidi käesooja soojemaks.
Mina tegin kahekordse täidise sellele taignale ja üleks, et natuke väheks jäi. Järgmine kord teen poole taginast sellele tÄidisele et oleks ikka mõnusalt palju kohupiima. Muidu on absoluutselt imelised korbid.
Kohupiimakorbid
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.