Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa hoolega puhtakskaabitud (ent mitte kooritud) kartulid ja keeda umbes 25 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõruta, lase veidi jahtuda, siis tambi ühtlaseks pudruks.
Püreesta peet ühtlaseks - vaja läheb umbes 1-1.25 dl peedipüreed.
Sega kartulipüree ja peedipüree, siis lisa jahu, parmesan, muna ja maitsesta soolaga. Sega esmalt puulusikaga ja siis sõtku kätega, kuni saad ühtlase pehme taina.
Haki basiilikulehed väiksemaks, haki enamus piiniaseemnetest (osa jäta kaunistuseks). Sega kausis basiilik ja piiniaseemned, lisa parmesan, oliiviõli ning veidi soola-pipart.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni (gnocchide jaoks).
Pane valmis suurem serveerimisnõu, mille põhjale pane võitükid.
Valmista nüüd gnocchid: jaota tainas neljaks ja rulli iga osa pikaks silindriks (1.5 cm läbimõõduga). Tee käed kergelt jahuseks, lõika iga tainasilinder 1 cm seibideks. Keeda gnocchid kahes jaos, pannes korraga potti pool peediklimpidest. Sega kergelt ja keeda kuni minut - gnocchid on valmis, kui nad pinnale hulbivad.
Tõsta vahukulbiga potist välja ja tõsta serveerimisnõusse, neid kergelt võiga segades.
Nirista peale basiilikukaste ja veel veidi parmesani. Serveeri kohe.
Retsept on Tessa Kirose raamatust "Apples for Jam". Juuresoleva foto saatis kasutaja LIISELI.
Esimene katsetus gnocchi-vallas. Ei pannud kogu jahu ära, aga oleks pidanud - jäid liiga pehmed. Peet andis imeilusa värvi, aga eriti spetsiifilist maitset mitte, vaid magusust. Kartulisordiks Vinetta. Järgmine kord proovin peedita varianti.
Väga halvad kukkusid välja. Esimest korda elus viskasin toidu ära:( Olid jahused, samas nagu liiga pehmed, maitse oli kah.... Idee on hea, aga head teostust ei tulnud.
Peedi-gnocchi
Kaunivärvilised peedi-gnocchi on maitsvad ka lihtsalt või ja parmesaniga. Tessa Kirose retsept.