3 dl e. 180 g nisujahu
2 sl suhkrut
100 g võid
1 muna
Täidis:75 g võid
2 dl e. 170 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
250 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
2 muna
100 g kookoshelbeid
2 sl nisujahu
Vahele:300 g rabarbrit
Valmista põhi. Selleks seda jahu, suhkur ja sool omavahel. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Löö hulka muna ja sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks jahedasse tahenema.
Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Rulli tainas kergelt jahusel laual koogivormist 10 cm suuremaks kettaks, vooderda sellega vormi põhi ja servad. Eelküpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit.
Valmista samal ajal täidis. Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa jogurt või hapukoor, munad, kookoshelbed ja jahu.
Lõika rabarbrid 1 cm juppideks ning kata nendega koogipõhi.
Vala peale täidis ja küpseta ahjus 30-35 minutit 200kraadises ahjus, kuni kook on kuldpruun.
Lase veidi jahtuda ja serveeri.
Täitsa maitsev tuli ning teen tõenäoliselt ka edaspidi.
Megahea kook tuleb, kui rabarbril lasta enne mõningase suhkruga maitsestuda- siis viib kook lausa keele alla:P
Varasema kogemuse põhjal võin kinnitada, maitsev on. Eelöeldud õpetuse kohaselt teen laupäeva õhtul pühapäeva hommikuks mõeldud koogi valmis :D
Kui teil on sügavkülma varutud rabarbrit ja meeldib kookos siis võiksite seda kooki proovida. Kookos ja hapu rabarber sobivad uskumatult hästi kokku, tulemus on väga maitsev ja huvitav.
Täitsa hea kook.
Kook oli hea! Briti rabarber küll, ent tundub, et hooaeg hakkab lõpema...rabarber polnud enam õrn ja roosa...
Proovisin ka sel nädalavahetusel rabarbri-kookosekoogi ära, selle retsepti järgi. Oli väga maitsev just järgmisel päeval.
Väga hea kook! Võib olla jahtunult on parem, aga pool sõime ära veel kuumana - kõik kiitsid.
Aitäh, Naminami. Selle koogi küpsetamise korraldasin iseendale emadepäevakingiks. Esimest korda sain kookose koogisse ja nii noori oma aia rabarbereid ise kasutada. Kook õnnestus ja maitses ülihästi! (üleöö seisnuna). p.s. peas hakkas kerima, et järgmine kord vist proovin ühesse kihtidest segada pisut kardemoni...
Kuna rabarberit ei olnud siis läksid käiku külmutatud maasikad. Tuli samuti väga maitsev.
Maitsev. Lihtne teha ka laktoositalumatuse puhul. Voi asenda margariiniga ja jogurtiks vali laktoosivaba maitsestamata jogurt. Proovisin laktoosivaba koorejogurtiga ja vaga monus tuli.
Väga mõnus kook tuli, kuid mina ei hakanud taiga rullimisega jamama :D segasin taigna valmis ja surusin kohe vormi põhja ja äärtele ning seejärel külmkappi :))
Tuli imehea kook! Teisel korral valmistades panin kattesse u 30g suhkrut vähem ning segasin selle hoopis rabarberitega, selliselt oli parem, sest esimesel korral jäi kate liiga magus ning rabarberid ülihapuks.
Lisasin rohkem kookost, sest kookost peab olema heas koogis patuselt palju.
Rabarbri-kookosekook
Rabarbri-kookosekook on eriti maitsev järgmisel päeval, sest siis tuleb kookosemaitse paremini esile.