Rabarbri-kookosekook

Rabarbri-kookosekook on eriti maitsev järgmisel päeval, sest siis tuleb kookosemaitse paremini esile.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

3 dl e. 180 g nisujahu

2 sl suhkrut

soola

100 g võid

1 muna

Täidis:

75 g võid

2 dl e. 170 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

250 g maitsestamata jogurtit või hapukoort

2 muna

100 g kookoshelbeid

2 sl nisujahu

Vahele:

300 g rabarbrit

Valmistamine

Valmista põhi. Selleks seda jahu, suhkur ja sool omavahel. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Löö hulka muna ja sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks jahedasse tahenema.

Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Rulli tainas kergelt jahusel laual koogivormist 10 cm suuremaks kettaks, vooderda sellega vormi põhi ja servad. Eelküpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit.

Valmista samal ajal täidis. Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa jogurt või hapukoor, munad, kookoshelbed ja jahu.

Lõika rabarbrid 1 cm juppideks ning kata nendega koogipõhi.

Vala peale täidis ja küpseta ahjus 30-35 minutit 200kraadises ahjus, kuni kook on kuldpruun.

Lase veidi jahtuda ja serveeri.
 

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 07.05.2008 10:31

Täitsa maitsev tuli ning teen tõenäoliselt ka edaspidi.

Eliann
postitatud 13.06.2008 22:47

Megahea kook tuleb, kui rabarbril lasta enne mõningase suhkruga maitsestuda- siis viib kook lausa keele alla:P

Tumevalge
postitatud 16.09.2008 13:32

Varasema kogemuse põhjal võin kinnitada, maitsev on. Eelöeldud õpetuse kohaselt teen laupäeva õhtul pühapäeva hommikuks mõeldud koogi valmis :D

Nef
postitatud 05.02.2011 15:20

Kui teil on sügavkülma varutud rabarbrit ja meeldib kookos siis võiksite seda kooki proovida. Kookos ja hapu rabarber sobivad uskumatult hästi kokku, tulemus on väga maitsev ja huvitav.

Hexy
postitatud 02.06.2011 12:35

Täitsa hea kook.

Külli N.
postitatud 24.04.2012 21:40

Kook oli hea! Briti rabarber küll, ent tundub, et hooaeg hakkab lõpema...rabarber polnud enam õrn ja roosa...

Infanta
postitatud 07.05.2012 13:32

Proovisin ka sel nädalavahetusel rabarbri-kookosekoogi ära, selle retsepti järgi. Oli väga maitsev just järgmisel päeval.

vimi
postitatud 12.06.2013 22:40

Väga hea kook! Võib olla jahtunult on parem, aga pool sõime ära veel kuumana - kõik kiitsid.

Saale K @ FB
postitatud 11.05.2014 20:26

Aitäh, Naminami. Selle koogi küpsetamise korraldasin iseendale emadepäevakingiks. Esimest korda sain kookose koogisse ja nii noori oma aia rabarbereid ise kasutada. Kook õnnestus ja maitses ülihästi! (üleöö seisnuna). p.s. peas hakkas kerima, et järgmine kord vist proovin ühesse kihtidest segada pisut kardemoni...

Marko
postitatud 07.01.2015 20:33

Kuna rabarberit ei olnud siis läksid käiku külmutatud maasikad. Tuli samuti väga maitsev.

Riin
postitatud 24.01.2015 20:01

Maitsev. Lihtne teha ka laktoositalumatuse puhul. Voi asenda margariiniga ja jogurtiks vali laktoosivaba maitsestamata jogurt. Proovisin laktoosivaba koorejogurtiga ja vaga monus tuli.

Reginakarro
postitatud 22.05.2017 11:17

Väga mõnus kook tuli, kuid mina ei hakanud taiga rullimisega jamama :D segasin taigna valmis ja surusin kohe vormi põhja ja äärtele ning seejärel külmkappi :))

Tiina
postitatud 30.07.2017 10:33

Tuli imehea kook! Teisel korral valmistades panin kattesse u 30g suhkrut vähem ning segasin selle hoopis rabarberitega, selliselt oli parem, sest esimesel korral jäi kate liiga magus ning rabarberid ülihapuks.

Triin R.
postitatud 06.06.2023 18:45

Lisasin rohkem kookost, sest kookost peab olema heas koogis patuselt palju.