Kamajahust pliinid

Serveeri kamajahust pliine kas soolase lisandiga (kodujuust, soolakala, kalamari jt) või magusate lisanditega (mesi, moos, kohupiim jt).

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 dl piima

25 g värsket pärmi

3 dl kamajahu

3 dl nisujahu

2 sl sulatatud võid

1 sl suhkrut

1 tl soola

2 tk muna

praadimiseks või ja õli segu

Valmistamine

Lahusta pärm väheses käesoojas vees ja suhkrus, lisa 2 dl piima, sega juurde sool ja jahud. Jäta paks tainas jahedasse kohta umbes 10 tunniks kerkima.
Seejärel klopi juurde ülejäänud soe piim, sulavõi, munakollased ning lase veel kerkida tunnike.
Vahusta munavalged tugevaks ja sega õrnalt taina hulka.
Prae keskmises kuumuses väikesed paksud pannkoogid.

Aive Luigela retsept ilmus ajakirjas Naisteleht. Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 14.06.2009 09:13

Lastele eriti ei meeldinud. Täiskasvanutele aga küll. Eriti hea oli murulauguga maitsestatud toorjuustuga.