1 suurem seakoot (ca 1 kg)
külma vett
2 sibulat
soola ja musta pipart
Loputa seakoot hoolikalt külma veega. Pane koot suurde potti. Kalla peale nii palju külma vett, et koot oleks kenasti kaetud. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel paarkümmend minutit, koorides pinnale kerkinud vahu.
Eemalda sibulalt koledad lehed, lõika sibul neljaks. Koori porgandid, lõika pikuti neljaks. (Soovi korral rösti sibul ja porgandid kergelt kuival kuumal pannil).
Kui vahtu enam ei lisandu, siis lisa potti sibul ja porgand. Lisa ka pipraterad, loorberilehed ning maitsesta julgelt soolaga.
Keeda hästi tasasel tulel, vaevu mulisevana, 3-4 tundi, kuni liha on pehme. (Kontrolli liha küpsust terava noaga).
Kui liha on pehmeks keenud, siis võta seakoot leeme seest välja ja lase veidi jahtuda. Puhasta seejärel liha kontidest ja kamarast, lõika liha väikesteks tükkideks.
Jaota tükeldatud liha ettevalmistatud süldivormidesse. Tõsta seejärel süldileem ettevaatlikult vormidesse.
Loe ka seda süldikeetmise ABC-d! Pildi tegi Ilse.
sült maitstud. on hea teine
soovitan panna ka vähe kyyslauku nii kui mu ema vanasti tegi,seevast annab hea maitse :)
Ilmselt saab hea ka ainult koodist aga täiuslik saab siis, kui lisad paar kolm seasaba mõni pakub jalad aga.. saba on rikkalikum ja lihtsam, siis veise liha, ettekõrvetatud pisut potis on kõik võrdsed hiljem koorimata sibul on hea aga ma maneks ikka terveid, et oleks hiljem kergem püüda neid küüslauguga sama. viimati lisasin ka malmpotis ettevalmistatud veise südant .. no kuubik ca 2..3 mm too annab õrna pähkli maitse sibula võtan välja, sest ma ei usalda teda pikaaegselt olevates toitudes
Hakkan tegema oma esimest sülti :-) Loodame parimat :-)
Kuidas välja tuli ?
Sült seakoodist
Kui on väike leibkond või lihtsalt palju sülti ei soovi teha, siis siin on retsept veidi lihtsakoelisema - ent siiski maitsva - süldi valmistamiseks vaid sea tagakoodist.