meelepärast piparkoogitainast
erivärvilisi karamellikompvekke
Rulli piparkoogitainas õhukeseks ning lõika sobiva kujuga vormidega kujukesed välja. Keskele tee auk.
Võib kasutada spetsiaalset kaheosalist vormi, mis kohe ka keskele väikese avause lõikab, ent võib kasutada ka lihtsalt väiksemat vormi.
Laota piparkoogid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Tambi värvilised karamellikommid uhmris veidi katki* ning jaota piparkookide keskel olevatesse "akendesse", arvestades umbes pool karamellikompvekki "akna" kohta.
Eriti mõnusad jäävad barbarissikommid (mõnusad hapukad roosad aknad) või siis piparmündikommid (erkrohelised aknad).
Küpseta nagu tavalisi piparkooke, siis lase veidi ahjuplaadil jahtuda, et sulanud karamellikomm hanguks.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Ma panin terve karamellkommi augu sisse (eks sõltub ka augu suurusest, suuremasse auku panin ka kaks), ei peenestanud seda enne, sulas ise parajaks. Kasutasin tavalisi värvilisi - punane, kollane, roheline. Moosi ainult ei tohiks vist sees olla. :)
Lapsed olid vaimustuses.
Tegin kuusekülge riputamiseks, ilusad said. Barbarissikommiga piparkoogid maitsesid mulle küll.
need olid head :D
Proovisin kodus ka teha, aga pisut mõrud tulid:(
kreekapähkel, siis jäid natuke liiga kauaks ahju need piparkoogid Sul!
Neid piparkooke peaks küpsetama tavapärasest madalamal temperatuuril, et kommid keema ei läheks ja aknad pruuniks ei muutuks. Olen teinud ka nii, et panen kommid poole küpsetamise pealt aukudesse, siis on mul temperatuur sama, mis tavaliselt. Piparkoogid jõuavad siis krõbedaks küpseda ja aknad jäävad ilusad. Pirnikaramell meeldib lastele rohkem, kui piparmünt.
Aknaga piparkoogid
Erivärviliste karamellkommide abil saab küpsetada erivärviliste 'akendega' piparkooke.