Ananassililled tordikaunistuseks

Põnev viis tortide kaunistamiseks - nt porgandikoogi kaunistamiseks. Ühest väikesest ananassist saan ma tavaliselt u 24 ananassilille.  NB! Aseta ananassililled tordile või kreemimuffinile vahetult enne serveerimist, siis ei "närtsi" need kreemi niiskuse mõjul ära. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

värsket ananassi

Valmistamine

Ananassilillede valmistamiseks on kõige sobivam veidi alaküps ananass. Koori ananass, siis uurista nn "silmad" välja terava noaga. Lõika ananass hästi õhukesteks viiludeks (köögimandoliin oleks siin abiks).

Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühekordse kihina.

Küpseta 100kraadises ahjus umbes 1-2 tundi (aeg oleneb ananassiviilude paksusest), kuni ananassiviilud on pealt kuivanud. 

Keera viilud ringi ning aseta õrnalt muffinivormi süvenditesse ja kuivata ahjus veel tunnike, kuni viilud on ka teiselt poolt kuivanud. 

Tõsta metallrestile ning lase jahtuda.

Kasuta tortide ja kookide kaunistamiseks. Ananassililled säilivad õhukindlas karbis paar-kolm päeva.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 28.09.2015 21:25

Kui õnestub väga õhukesed viilud teha, siis kuivavad lilled paberilaadseks ja on üliõrnad. Kui jäävad paksemad viilud, siis minul näiteks mingil htekel muutusid uuesti niiskeks ja vajusid longu. Siis panin uuesti muffinivormi ja jälle ahju kuivama mõneks ajaks.

Pille
postitatud 28.09.2015 22:36

Lisan enda tehtud pildi ka:

Nokitseja
postitatud 12.10.2017 02:17

Kui õhukesed on õhukesed? Kas umbes 2mm ning kas noaga annab ka need ära teha või on nokitsemist liiga palju siis?