Jõulutähed

Soomes on jõulutähed väga populaarsed küpsetised, enamasti kasutatakse täidiseks paksu ploomikeedist või kuivatatud kivideta ploome. Hästi sobivad ka pehmed kuivatatud aprikoosid või paar-kolm jõhvikat.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

pärmi- lehttainast

Täidiseks:

kuivatatud ploome või kuivatatud jõhvikaid või kuivatatud aprikoose

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Rulli pärmi-lehttainas lahti ja lõika umbes 5x5 cm ruutudeks. Tee igasse tainanurka väike sisselõige (umbes 1,5-2 cm). Aseta tainatüki keskele täidis ja murra servad keskele kokku, nii et saad tähekese kujulise väikese piruka.

Määri pealt munaga (soovi korral kaunista pärlsuhkruga) ning küpseta 200kraadises ahjus kuldseks. 

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

Liis
postitatud 16.12.2018 21:03

Tavaliselt on Soomes täidiseks küpsetuskindel marmelaad või moos, kuivatatud puuviljad või marjad on väga haruldased.

Triinutraanu
postitatud 25.12.2019 12:30

Just kypsetasin täna... ploomi ja viigimarjamoosiga ????

Katrin Hanikat
postitatud 25.12.2019 16:23

Vürtsika õunamoosiga samuti Soomlastel...on hea, see Soomlaste ploomimoos tähekestes on natuke kõrbenud maitsega...