Keeda spagetid rohkes soolaga maitsestatud vees 'al dente'.
Samal ajal valmista avokaadopesto. Poolita poolküps avokaado, eemalda kivi. Uurista viljaliha välja, pane köögikombaini. Lisa sidrunimahl, basiilikulehed, hakitud küüslauk ja oliiviõli. Püreesta kergelt, nii et saad pesto-laadse veidi tükilise kastme.
Lisa peenestatud punane tšilli ja riivitud parmesan, siis maitsesta soola-pipraga.
Nõruta keedetud spagetid, lisa avokaadopesto ja vajadusel maitsesta veel veidi. Jaota nelja soojendatud kausi vahel ning serveerimisel lisa veel parmesanilaaste.
Nipid ja soovitused:
Vajadusel kasuta munavabu spagette.
Parmesan on laktoosivaba, nii et vajadusel saavad ka laktoositundlikud seda rooga süüa.
Spagetid avokaadopestoga
Kreemjas ja omapärane pastakaste.