5 keskmist muna
40 g pehmet võid
40 g nisujahu
4.5 dl kuuma aedviljapuljongit
peotäis värsket hakitud peterselli
400 g nõrutatud tuunikalakonservi (tuunikalatükid vees)
soola ja musta pipart
500 g lehttainast
Keeda neli muna kõvaks (u 7 minutit). Loputa külma vee all, koori ja tükelda.
Sulata potis või keskmisel kuumusel, lisa jahu ja kuumuta 1 minut pidevalt segades. Lisa vähehaaval puljong, kastet vispliga segades. Kuumuta keemiseni ning keeda pidevalt segades 3-4 minutit, kuni kaste pakseneb.
Kalla kaste suurde kaussi (siis jahtub see kiiremini). Lisa petersell, keedetud munad ja tuunikala. Maitsesta hoolega ja pane veerand tunniks külmkappi.
Lõika lehttainas pooleks, rulli üks tainatükk 25x23 cm nelinurgaks ja tõsta ahjuplaadile.
Klopi viies muna kergelt soolaga läbi, määri tainaservad munaga.
Tõsta tuunikala-munatäidis ühtlaselt tainaplaadile.
Rulli teine tainatükk veidi suuremaks nelinurgaks, tõsta täidisele ja suru servad kahvliga tugevasti kinni.
Tee terava noaga pealmisele tainatükile mõned sisselõiked.
Määri pirukas pealt munaga ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldne.
Serveeri värske aedvilja või salatiga.
Retsept on Briti ajakirjast Delicious (juuli 2005, Tuna and egg puff pie)
Tuunikalapirukas munaga
Tuunikalakonservist saab maitsva piruka1