12 keskmise suurusega rabarbrivart
5 dl vett
100-150 g suhkrut
0.5 sidruni mahl
Pese rabarbrivarred, lõika väikesteks tükkideks ja keeda suhkru ja sidrunimahlaga maitsestatud vees pehmeks.
Hõõru rabarbrid läbi sõela, kalla saadud mahl külmakindlasse nõusse ning kata fooliumiga. Pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma, sega aeg-ajalt hoolega.
NB! Soovi korral lisa sorbetile ka veidi rabarbritükke.
Retsept on Taani ajakirjast Spis Med (Rabarbersorbet). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tõesti väga hea maitsega. Mul jäid liiga suured jäätükid sorbeti sisse. Ei teinud seekord masinaga, lihtsalt segasin aeg-ajalt külmumise ajal. Segasin enne külmutamist jahtunud segu sisse veel ühe õrnalt vahustatud munavalge (olen lihtsalt harjunud munavalgega sorbetti tegema) ja sidrunimahla asemel lisasin väheke sidrunilikööri (limoncello). Munavalge ja alkohol peaksid mõlemad aitama ühtlasemat konsistentsi saada, aga seekord mitte. Proovin veel, seekord jäätisemasinaga, sest maitse on super.
Ostsime just jäätisemasina ja see retsept oli köige esimene katsetus - ma olin yliönnelik oma uue ostu yle, kui lihtsast rabarbrimahlast örn kreemjas yle ootuste maitsev sorbett välja tuli. Poest nii head kraami ikka ei saa :)
Tegin pool kogust ja sain liitrise nõu jäätisesegu. Mul olid väga hapud rabarberid, panin suhkrut juurde. Väiksem laps ütles, et seda jäätist poleks küll pidanud tegema :) Rabarberi maitse on väga mõnus, aga see pole kindlasti magusasõprade jäätis. Enne külmutamist tasub kindlasti maitsta ja vajadusel suhkrut lisada.
Kas mustikast saab kaa sorpetti taha
Teen juba kolmandat korda Väga hea ja ilusa värviga
Rabarbrisorbett
Rasvavaba, aga väga maitsev maius.