Võisilmakuklid

Soome köögist pärit magus pärmitainasai - mõnusa kardemonimaitse ja krõmpsu või-suhkrusilmga. 

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl käesooja vett või piima

50 g värsket pärmi

1.5-2 dl suhkrut

1 tl soola

2 tl jahvatet kardemoni (nt Meira)

1 muna

100 g pehmet võid

15 dl nisujahu (u 1 kg)

Määrimiseks:

1 muna

Kate:

soolast võid

suhkrut

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas vees või piimas. Lisa suhkur, sool, kardemon ja muna, sega hoolega.

Lisa pool jahust ja sega, kuni saad pehme taina. Lisa pehme või ja seejärel niipalju jahu, et saad parajalt sitke ja pehme taina. Sõtku, kuni tainas kausi servade ja käte küljest lahti lööb. Vajadusel lisa veel lusikatäis või kaks jahu.

Lase kaetult soojas kohas pool tundi kerkida (umbes kahekordseks). 

Kummuta tainas jahusele lauale, sõtku läbi ning vormi 20 kukliks. Aseta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase 30 minutit kerkida.

Pintselda kuklid lahtiklopitud munaga. Suru iga kukli keskele pöidlaga auk, kuhu pane kena võitükike (umbes 1x1 cm) ja tugev näpuotsatäis suhkrut.

Küpseta 225kraadise ahju keskosas 10-15 minutit, kuni kuklid on kuldpruunid. Lase köögirätiku all jahtuda.

Pildi tegi Martiina

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 04.05.2011 08:42

Mõnus kardemonimaitseline kukkel.

Pille
postitatud 09.12.2012 18:24

Olen ka varem neid kukleid teinud, täna tegin veega ja Meira kardemoniga, mis on mõnusalt jämeda jahvatusega. Kuklid jäid väga mõnusad - pehmed, aromaatsed ja just parajalt võised. Muide - sama jahu- ja vedelikukogusega retseptides on tihti ette nähtud lausa 200 g võid, aga minu arust piisab 100 g täiesti.

Martiina
postitatud 17.10.2016 15:33

Oleks pidanud teadma, et või+suhkur=hea asi :D Mõnusad kuklid, teeks teinekordki!

Liivi Karus
postitatud 09.12.2016 17:56

Tegin neid kukleid üleeile. Ülihead tulid välja.