Kookose-ananassikook

Ananass ja kookospiim annavad sellele koogile kariibipärase meki.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl suhkrut

1.5 tl söögisoodat

5 dl nisujahu

4 tk konservitud ananassi rõngast

3 dl kookospiima

0.5 dl õli

Glasuur:

2 dl tuhksuhkrut

1.5 sl ananassi- konservivedelikku

Peale:

3 sl kookoshelbeid

Valmistamine

Sega kuivained omavahel.
Lõika ananassirõngad tükkideks.
Lisa kookospiim, õli ja ananass kuivainetele ning sega kiiresti ühtlaseks. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi.
Küpseta 175kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kui kook vormi servadest lahti lööb, on küpsetis valmis.
Kui kook on jahtunud, siis vala peale tuhksuhkruga segatud ananassimahl. Puista peale kookoshelbed.

Retsept on Soome ajakirjast Me Naiset (veebruar 2005, Kookos-ananaskakku). Pildi tegi TULLIA.
LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 31.05.2011 22:24

Kookospiima maitset ei jää eriti tunda. Kook ei ole midagi erilist, kui aga mingil põhjusel muna või piimatooteid süüa ei saa, siis ajab asja ära.