4 dl e. 250 g jämedalt riivitud porgandit
225 g kividest puhastatud datleid
3 dl vett
200 g võid
2 dl fariinsuhkrut
2 muna
1 tl riivitud sidrunikoort
240 g nisujahu (u 4 dl)
1 tl söögisoodat
2 tl kaneeli
Tükelda datlid ning keeda 3 dl vees aeg-ajalt segades umbes 5 minutit. Lisa riivitud porgand ning keeda veel 5-10 minutit, kuni segu on püreeks muutumas, ent porgandid ikka veel datlitest eristatavad on. Jahuta.
Vahusta pehme või ja fariinsuhkur, lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa või-suhkruvahule hoolega pestud sidruni riivitud koor, omavahel segatud kuivained ning porgandi-datlipüree. Sega tainas kergelt läbi. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi, jättes umbes 2 cm kerkimisruumi.
Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 65-70 minutit. Vajadusel kata vorm pealt fooliumiga, et koogipind liialt ei tumeneks.
NB! Kui kodus ei leidu piisavalt suurt koogivormi, siis küpseta osa tainast nt muffiniteks (6 muffinit küpsevad umbes 20 minutit).
Soome Finfoodi retsept (Porkkana-taatelikakku). Pildi tegi Kaare (Virk Vispel).
Heas mõttes huvitav kook :) Selline kleepuv ja niiske. Porgandit on maitses tunda. Lapsele väga maitses, endale tundus, et midagi on puudu. Mingit tugevamat maitset oleks tahtnud. Tee kõrvale sobib hästi ja on väga toitev.
Teisel päeval olid maitsed paigas ja nõuti uut kooki :)
Kas antud koogi tegemiseks sobib ka 24cm läbimõõduga koogivorm? :)
Hei, sobib küll :) Tegin retseptis selle koha arusaadavamaks :)
Läks just ahju ja ootused on suured, sest taigen oli juba väga njämma. Asendasin sidruni koore mandariini omaga ja lisasin veel riivitud ingverit ja kardemoni, et oleks jõulusem :).
Mõnus kook!
Porgandi-datlikook
Porgandid lisavad koogile mahlasust, datlid magusust.