2 muna
200 g suhkrut
200 g sulatatud võid või margariini
3 tl kaneeli
400 g odrajahu
2 tl (triiki!) söögisoodat
Määrimiseks:1 muna
Pinnale:Sega sooda, kaneel ja jahu. Klopi munad suhkruga vahule. Lisa kuivained ning sulatatud rasvaine. Lase tainal 2-3 tundi külmkapis taheneda.
Rulli tainas õhukeseks ning lõika kas piparkoogivormidega või noaga 5x5 cm rombideks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri küpsised pealt munaga, puista peale suhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Odrapiparkookide retsept sai Soome ajakirja Kotiliesi jõuluküpsetiste võistlusel teise koha. Retsepti saatis Enost pärit Ilkka Torkkeli. Retsept avaldati ajakirjas 22/2004, pildi tegi Kaare.
Sooda maitse jäi küpsistele. Võib-olla 10 minutist ei piisanud küpsemiseks - panin ahju tagasi ja siis jäi seda maitset vähemaks!
Olen teinud kolm aastat järjest ja täiesti head ja vahelduseks tavalistele piparkookidele. Valmis küpsised glasuurisin veel shokolaadiga. Soodamaitset ei jäänud.
Soodat panin triiki lusikatäied, maitset tunda ei jäänud. Krõbedad, õhulised, samas robustsed küpsised, hea maitsega :) Minul vajusid küpsedes laiali, oleks pidanud küpsistele suuremad vahed sisse jätma.
Odraküpsised jõuludeks
Odrajahust piparkoogid jõululauale.