Šokolaadikaste

Šokolaadikastmeid saab kasutada paljude erinevate magustoitude serveerimisel. Kui Sa ise šokolaadikastet teha ei soovi, siis kasutada nt Schwartau šokolaadi dessertkastet

Kogus
2-3 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Fariinsuhkruga variant:

100 g Fazeri tumedat šokolaadi

2 sl e. 30 g võid

1 dl fariinsuhkrut

2 dl 10% rõõska koort

Vanilliga variant:

150 g tumedat poolmõrudat šokolaadi

150 g rõõska koort

0.25 tl vanilliekstrakti

2 sl magedat võid

Valmistamine

Tükelda šokolaad potti, lisa ülejäänud ained. Keeda nõrgal kuumusel 3-5 minutit, sega aeg-ajalt.

(Kastet võib valmistada ka nn vesihaudes. Selleks sega ained kuumakindlas kausis, tõsta kergelt keeva veepoti kohale nii, et kausi põhi vett ei puudutaks. Kuumuta kuuma auru kohal, kuni šokolaad on sulanud).

Serveeri kuumalt või külmalt jäätise, semifreddo, (küpsetatud) puuviljade, sooja šokolaadikoogiga. Soovi korral maitsesta konjaki või likööriga.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 01.10.2011 19:13

Hea lihtne šokolaadikaste, paraja paksusega, aga edaspidi teen vist vähem tumeda šokolaadiga, ei ole nii suur mõrušokolaadi austaja.

Martiina
postitatud 19.11.2015 14:50

Kergesti tehtav ja väga maitsev!