Huvitav 'relish'-tüüpi lisand jõululauale, näiteks meie pohlamoosi asemel.
250 g pehmeid kuivatatud viigimarju
1 apelsini mahl
1 sl tumedat muscovado pruuni suhkrut
1.5 dl portveini
5 nelki
1 kaneelikoor
300 g jõhvikaid
Pane kõik ained potti ning kuumuta keemiseni. Keera tuli väiksemaks ning kuumuta tasakesi 10 minutit, kuni jõhvikad on katki kuumenenud.
Maitse ning vajadusel lisa veel suhkrut.
Serveeri kuumalt või külmalt jõululaual. Samuti sobib jõhvika-viigimarjasalat vürtsika ahjupardi täidiseks. Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (November/December 2004, Cranberry & Fig Relish). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Jõhvika-viigimarjasalat
Huvitav 'relish'-tüüpi lisand jõululauale, näiteks meie pohlamoosi asemel.