2.5 kg ettevalmistatud part
soola ja musta pipart
10 tervet nelki
1 poolitatud apelsin
1.5 dl punast veini
0.5 portsjonit jõhvika-viigimarjasalatit
Kuumuta ahi 200˚C.
Eemalda pardi sisemusest rupskid, loputa lind seest ja väljast, kuivata hoolega. Torgi pardi nahk kahvliga kergelt läbi, siis maitsesta seest ja väljast soola ja pipraga.
Torka nelgid apelsinikoore sisse, pista apelsinipoolikud ja kaneelikoored pardi kõhuõõnsusesse.
Aseta part ahjupannile ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Pintselda parti pannile nõrgunud praerasvaga.
Alanda ahju kuumust 180˚C ning küpseta veel 1 tund ja 10 minutit, kuni pardikoiva kõige paksemasse kohta torkamisel eralduv lihaleem on klaar. Kalla pardi sisemusse kogunenud rasv välja ning aseta part vaagnale.
Eemalda pannile kogunenud rasv. Aseta ahjupann pliidile keskmisele kuumusele. Lisa punane vein, sega hoolega, panni põhja kaapides. Lisa jõhvika-viigimarjasalat ning kuumuta pidevalt segades umbes 2 minutit.
Kalla veidi kastet pardile ning serveeri ülejäänud kaste kastmekannus.
Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (November/December 2004, Spices roast duck with cranberry & figs)
Proovisin järgi! Väga-väga hea! Täiendasin retsepti mõne eestimaise õunaga! Algmaterjaliks oli sügavkülmutatud Ungari part!
2,5kg part ja kõigest 1,5h küpsetamist? Kahtlen selles natuke... part tahaks madalal kuumusel pigem kauem ahjus olla, siis ta on tõeliselt hõrk ja pehme.
Jõuluhõnguline vürtsikas ahjupart
Selle jõulupardi kõhus on veidi apelsini, veidi jõhvikaid, veidi viigimarju.