125 g võid
100 g suhkrut
100 g nisujahu -
võib olla peene jahvatusega täisteranisujahu
100 g (täistera) kaerahelbeid (u 2 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl ingveripulbrit
0.5 dl 35% rõõska koort
Vahusta või suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained ning seejärel rõõsk koor. Tõsta tainas kahe lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 8 minutit, kuni küpsised on kaunilt kuldsed.
Lase veidi ahjuplaadil taheneda, siis tõsta ettevaatlikult metallrestile jahtuma. Küpsised muutuvad jahtudes mõnusalt krõbedaks.
Tegin täisterajahu ja pruuni suhkruga ning jahvatasin kaerahelbed ära. Selleks, et mu laps neid rahus nosida saaks. Tulid väga head, lausa sulasid suus. Ingveri maitse pole tugev, kuid on olemas.
Huvitav.
Mul vajusid kahjuks laiali. Ise arvan, et neil oleks vaja ka ikka mingit muna sisse... Maitse oli muidu imehea. Panin ingveri pulbri asemel pisikeseks tükeldatud ingverit. Nämm!
Mul vajusid ka täiesti laiali. Muna lisamisel jäid püsima.
Ei ole vaja muna lisada! Piltidelt on ju näha, et jäävad sellised õhukesed lamedad küpsised, väga-väga maitsvad. Muidugi, kui on isu selliste pontsakate kõrgete kaerahelbepätside järele, siis võib muna lisada, aga see konkreetne küpsis ei pea küll nüüd kõrge ja pontsakas olema!
Panin ingveripulbri asemel ühe suure juurika ingverit riivitud kujul ja tulid superhead.</br> Teen juba teist korda nädala jooksul :)
Ingveri-kaerahelbeküpsised
Tavalistele kaeraküpsistele on siin lisatud veidi teravamaitselist ingverit. Sobivad hästi jõululauale.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.