Selle lihtsa hapupiimakoogi maitset saab varieerida erinevate mooside kasutamise abil. Mina kasutasin kirsimoosi ja keefiri. Kook säilib kenasti paar päeva, aga paki kook sel juhul paberisse või toidukilesse.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest
Apelsin.
Kalla hästi võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 2-liitrisesse rõngasvormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50-60 minutit, kuni koogi keskele torgatud peenike puutikk kuivaks jääb.
Serveerimisel lõika viiludeks, soovi korral sõelu koogile ka tuhksuhkrut.
Nipid ja soovitused:
Koogi võib mitu päeva varem valmis küpsetada ning selle koostises saab ära kasutada erinevaid kodumoose.
Soodat ja hapupiima sisaldava koogi puhul on oluline, et tainas kohe peale segamist ahju küpsema pannakse - muidu need kaks komponenti reageerivad ära ja ahjus kook enam ei kerki.
Kasutasin kreegimoosi ja piparkoogimaitseainet lisasin ainult ühe teelusikatäie, minu arvates piisas. Või kogust vähendasin teise tegemise ajal samuti, piirdusin 150 mg ja piisas. Lihtne ja maitsev advendiaja kook.
Panime kapisleiduvat ploomimoosi ja õunamoosi ning asendasime jogurti hapukoorega. Toorjuustu glasuuri võõpasime ka peale. Väga mahlane ja mõnus keeks.
Jõulune hapupiimakook
Selle lihtsa hapupiimakoogi maitset saab varieerida erinevate mooside kasutamise abil. Mina kasutasin kirsimoosi ja keefiri. Kook säilib kenasti paar päeva, aga paki kook sel juhul paberisse või toidukilesse.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.