Safrani-porgandikook toorjuustuglasuuriga

Toorjuustuglasuuriga kaetud safranimaitseline porgandikook püsib kaua värske ja mahlane. NB! Safran on väga tugeva maitsega, nii et selle lisamisel tasub ettevaatlik olla!

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g toasooja võid

2,5 dl suhkrut

0,5 g safranit

3 muna

250 g porgandit

0,5 apelsini riivitud koor

3 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

Peale:

200 g toorjuustu

0,5 tl vanilliekstrakti

maitse järgi suhkrut

1 tl kaneeli

Valmistamine

Sega või, suhkur ja safran õhuliseks, lisa ükshaaval munad. Lisa peenelt riivitud porgandid ning apelsinikoor. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa tainale.

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse Ø 24 cm vormi. Küpseta 175kraadise ahju allosas umbes 40 minutit. Lase jahtuda.

Maitsesta toorjuust vanilliekstrakti ja suhkruga, siis määri segu jahtunud porgandikoogile.

Puista peale kaneeli.

Nipid ja soovitused:

  • Safran on vees lahustuv, nii et kook saaks kauni jume ka palju väiksema safranikogusega, kui see lusikatäie kuuma veega tõmbama panna ja siis tainale lisada. (Pille)

Loe veel:

Safrani-porgandikoogi retsept on adapteeritud retseptivihikust Arla Köket (5/2004, Saffran- och morotskaka)

LISA KOMMENTAAR

Maria
postitatud 13.10.2005 18:46

ääretult maitsev kook! mina panin küll vaid 1,5dl suhkrut ja toorjuustu asemel tegin lihtsat vanijekastet, aga keele viis ikkagi :)soovitan soojalt kõigile, kel isu maitsva porgandikoogi järele!

Pettusin
postitatud 18.01.2008 11:23

Porgandikoogi kohta on see liiga kuiv, mida ei kompenseeri ka juustukreem, suhkrut panin pool dl vähem, saffranit ainult näpuotsakese, sest varasemast kogemusest ühe safrani-kohupiimakoogiga meenub vänge safrani maitse, mis mulle isiklikult ei meeldi (teised ka ei söönud sellepärast, kuigi värv tuli kena kollane).

Pille @ Nami-nami
postitatud 18.01.2008 12:47

Mina tegin seda kooki eelmisel nädalavahetusel ühele sünnipäevale kaasa ja kuiv see nüüd kindlasti ei olnud, just hästi mahlane (klõpsa sellel keskmisel fotol, seal on veel küpsetamata taina mahlasus päris hästi näha). Äkki olid porgandid vanad ja väsinud? Kurb küll, et Sul välja ei tulnud :( Ja ses osas olen Sinuga nõus, et safranit panna pigem vähe, kui palju!

Kata.
postitatud 20.01.2008 11:47

Safrani maitse jäi natuke liiga tugevaks, kui lisada ettenähtud kogus safranit. Kolmandaks päevaks on see pisut tagasi tõmmanud, kuid võiks soovitada 0.5g safranit kahekordse koguse peale.

Kika
postitatud 28.08.2008 19:10

oi, kui hea kook see on!!!!

Pepita
postitatud 30.08.2008 11:19

Ilma safranita meeldiks mulle rohkem. Aga kuna mul seni safrani(maitse)kogemus puudus, siis ei saanud ka panemata jätta :) Lapsed sõid samas hea isuga :)

Britta
postitatud 10.04.2011 13:28

Væga maitsev kook ka ilma safranita. Kasutasime tæisteranisujahu ja fariinisuhkrut ning tulemus oli super.

Pille
postitatud 17.12.2019 20:50

Tegin ühele suuremale jõulupeole seda tänavu. 2x kogus, suurema ahjuplaadi peal. Pärast lõikasin väikesteks tükkideks ja pigistasin pritskotist toorjuustukreemi peale. Väga kena jäi :)