100 g toasooja võid
2.5 dl suhkrut
0.5 g safranit
3 muna
250 g porgandit
0.5 apelsini riivitud koor
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
Peale:200 g toorjuustu
0.5 tl vanilliekstrakti
maitse järgi suhkrut
1 tl kaneeli
Sega või, suhkur ja safran õhuliseks, lisa ükshaaval munad. Lisa peenelt riivitud porgandid ning apelsinikoor. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa tainale.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse Ø 24 cm vormi.
Küpseta 175kraadise ahju allosas umbes 40 minutit. Lase jahtuda.
Maitsesta toorjuust vanilliekstrakti ja suhkruga, siis määri segu jahtunud porgandikoogile.
Puista peale kaneeli.
Safrani-porgandikoogi retsept on adapteeritud retseptivihikust Arla Köket (5/2004, Saffran- och morotskaka)
ääretult maitsev kook! mina panin küll vaid 1,5dl suhkrut ja toorjuustu asemel tegin lihtsat vanijekastet, aga keele viis ikkagi :)soovitan soojalt kõigile, kel isu maitsva porgandikoogi järele!
Porgandikoogi kohta on see liiga kuiv, mida ei kompenseeri ka juustukreem, suhkrut panin pool dl vähem, saffranit ainult näpuotsakese, sest varasemast kogemusest ühe safrani-kohupiimakoogiga meenub vänge safrani maitse, mis mulle isiklikult ei meeldi (teised ka ei söönud sellepärast, kuigi värv tuli kena kollane).
Mina tegin seda kooki eelmisel nädalavahetusel ühele sünnipäevale kaasa ja kuiv see nüüd kindlasti ei olnud, just hästi mahlane (klõpsa sellel keskmisel fotol, seal on veel küpsetamata taina mahlasus päris hästi näha). Äkki olid porgandid vanad ja väsinud? Kurb küll, et Sul välja ei tulnud :( Ja ses osas olen Sinuga nõus, et safranit panna pigem vähe, kui palju!
Safrani maitse jäi natuke liiga tugevaks, kui lisada ettenähtud kogus safranit. Kolmandaks päevaks on see pisut tagasi tõmmanud, kuid võiks soovitada 0.5g safranit kahekordse koguse peale.
oi, kui hea kook see on!!!!
Ilma safranita meeldiks mulle rohkem. Aga kuna mul seni safrani(maitse)kogemus puudus, siis ei saanud ka panemata jätta :) Lapsed sõid samas hea isuga :)
Væga maitsev kook ka ilma safranita. Kasutasime tæisteranisujahu ja fariinisuhkrut ning tulemus oli super.
Tegin ühele suuremale jõulupeole seda tänavu. 2x kogus, suurema ahjuplaadi peal. Pärast lõikasin väikesteks tükkideks ja pigistasin pritskotist toorjuustukreemi peale. Väga kena jäi :)
Safrani-porgandikook toorjuustuglasuuriga
Toorjuustuglasuuriga kaetud safranimaitseline porgandikook püsib kaua värske ja mahlane. NB! Safran on väga tugeva maitsega, nii et selle lisamisel tasub ettevaatlik olla!