Laota pooled saiaviiludest võitatud vormi. Puista peale peekon, küüslauk ja petersell ning pooled juustuviiludest. Maitsesta musta pipraga. Kata saia- ja juustukihiga.
Sega piim, munad ja sool ning kalla vormi. Puista peale paprikapulbrit.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja vorm pealt kuldne.
Serveeri värske salatiga.
Retsept pärit Valio retseptivihikust Rakkaudella Suomelle (Helppo juusto-leipävuoka, 3/2003). Pildi tegi Kaare.
Mulle vist meeldiks rohkem, kui praeks küüslaugu ka koos peekoniga pannil kergelt läbi. Värske krõmpsu salatiga väga maitsev, ma sööks isegi mõne lahjema püreesupi kõrvale.
Lihtne juustu-saiavorm
Tõeline 'comfort food' - soolane saiavorm peekoni, küüslaugu ja rohke juustuga.