Lihtne juustu-saiavorm

Tõeline 'comfort food' - soolane saiavorm peekoni, küüslaugu ja rohke juustuga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

10-12 viilu tahket röstsaia

170 g ribadeks lõigatud peekonit

2 viilutatud küüslauguküünt

1 dl hakitud peterselli

300 g riivitud või viilutatud juustu

8 dl piima

4 muna

0.5 tl paprikapulbrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Küpseta peekoniribad pannil krõbedaks, pane kõrvale. Kuumuta viilutatud küüslauk pannil läbi.

Laota pooled saiaviiludest võitatud vormi. Puista peale peekon, küüslauk ja petersell ning pooled juustuviiludest. Maitsesta musta pipraga. Kata saia- ja juustukihiga.

Sega piim, munad ja sool ning kalla vormi. Puista peale paprikapulbrit.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja vorm pealt kuldne.

Serveeri värske salatiga.

Retsept pärit Valio retseptivihikust Rakkaudella Suomelle (Helppo juusto-leipävuoka, 3/2003). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 15.02.2016 14:54

Mulle vist meeldiks rohkem, kui praeks küüslaugu ka koos peekoniga pannil kergelt läbi. Värske krõmpsu salatiga väga maitsev, ma sööks isegi mõne lahjema püreesupi kõrvale.