valmis filo-tainast või 3 dl nisujahu
1 dl sooja vett
25 g sulatatud võid
Täidis:400 g värskeid kirsse
50 g riivsaia
125 g võid
50 g hakitud sarapuupähkleid
50 g rosinaid
1 dl fariinsuhkrut
1 sl kaneeli
Peale:1-2 sl tuhksuhkrut
Serveerimiseks:vahustatud 35% rõõska koort
Sega jahu ja sool kausis omavahel. Lisa muna, napp detsiliiter vett ja sulavõi. Sega tainas ühtlaseks. Kui tainas liiga paks tundub, lisa ülejäänud vesi. Sõtku tainas jahusel laual läbi ning lase 30 minutit puhata.
Valmista täidis. Pese kirsid, poolita ja eemalda kivid. Pane kaussi.
Pruunista riivsai väheses võis, lisa kirssidele. Sega juurde hakitud pähklid, rosinad, suhkur ja kaneel.
Sulata ülejäänud või ja pane kõrvale.
Rulli tainsa jahusel laual küpsetuspaberi peal 30x40 cm plaadiks. Rulli nii õhukeseks, kui võimalik, lõika servad noaga ühtlaseks.
Määri tainaplaadile sulavõi ja kirsitäidis. Jäta servadele paar cm tühja ruumi.
Murra pikemad servad paari cm ulatuses täidisele ning keera seejärel struudel rulli. Niisuta tainaots veega ning suru "õmblus" sõrmedega kinni.
Tõsta struudel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt sulavõiga ning küpseta 180kraadise ahju keskosas 35-40 minutit, kuni struudel on kuldpruun.
Määri struudlit paar korda küpsetamise ajal sulavõiga.
Lase valmis struudlil paar minutit puhata. Puista peale tuhksuhkrut ja lõika 3-4 cm tükkideks.
Serveeri vahukoore ja kirssidega.
Retsept pärit Soome ajalehest Aamulehti 30.8.2004 (Kirsikkastruudeli)
Huvitav taina sees pole ei muna ega pisut äädikat.Tulin just paar päeva tagasi Viinist,struudlite maitse veel huulil.Struudlid on pööraselt head.Otsin struudlite tegemise retsepte tahan selle oskuse võtta tõsiselt käsile.Retseptid on nii erinevad,kardan et selle õige leidmine võtab palju aega.
Kirsistruudel