Torbikseenesuflee

Põnevatest värsketest torbikseentest soolane suflee.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl värskeid tükeldatud musti torbikseeni

50 g võid

0.5 dl nisujahu

4 dl piima

5 tk muna

0.25 tl musta pipart

0.5 tl soola

2 dl riivitud emmentali vm tugevamaitselist juustu

Valmistamine

Pane puhastatud torbikseened potti ning kuumuta omas mahlas, kuni vedelik on haihtunud.

Lisa või ja sega, kuni või on sulanud. Lisa jahu ja piim. Kuumuta tasasel tulel 5-10 minutit aeg-ajalt segades. Tõsta pott tulelt.

Eralda munavalged munakollastest. Lisa munakollased ükshaaval veidi jahtunud sufleepõhjale hoolega segades. Maitsesta pipra ja soolaga, lisa riivitud juust.

Klopi munavalged tugevaks vahuks, lisa ettevaatlikult sufleepõhjale. Kalla segu sügavasse võitatud ahjuvormi.

Küpseta sufleed 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Ära ava ahju ust - siis kukub suflee kokku.

Serveeri kohe, kõrvale sobib värske salat.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (Mustatorvisienikohokas). Pildi tegi Britt Paju.

 

LISA KOMMENTAAR

Bamby
postitatud 22.11.2010 23:19

Väga maitsev asi!!

Pille
postitatud 05.08.2016 08:49

Bamby saatis sellise foto: