100 g võid
50 g riivitud juustu
150 g nisujahu
0.5 dl külma vett
näpuotsaga soola
Täidis:400 g kukeseeni
tükike võid
2 dl 10% rõõska koort
3 muna
100 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
Näpi või, riivitud juust ja jahud puruseks. Lisa vähehaaval vesi (kõike ei pruugi vaja minna!), kuni saad tainapalli kokku suruda. Siis pressi tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Torka põhi kahvliga auguliseks ning küpseta pirukapõhja 10 minutit 200kraadises ahjus.
Puhasta ja tükelda seened. Kuumuta kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud.
Lisa pannile võitükike ning hakitud sibul, maitsesta kergelt soolaga ja prae sibul klaasjaks. Kalla seene-sibulasegu eelküpsetatud pirukapõhjale.
Sega kausis koor, munad, riivjuust ja maitseained. Kalla segu seentele.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis hüübinud.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Ei pea olema kukeseen ,võid kasutada ka teisi seeni.
Kukeseene hooaja puhul tegina ka seda kukeseenepirukat. Tuli väga maitsev aga mage, kuna retseptis on sool ainult muna-koore segus, siis tundub, et minu jaoks sellest ei piisanud.
Seene-sibulasegule võiks ka soola panna, muidu selline vesine maitse. Muidu hea :)
Oioioi, kui hea!
kohe ei saa sügisel ilma sellise pirukata
Tõesti väga maitsev. Aga soovitaksin samuti ka taignale veidi soola lisada. Mina tegelikult taignasse soola ei pannud aga seentele panin peale praadimist, seetõttu väga mage ei olnud.
Veel - minumeelest piisab sellest kogusest ca 4 täiskasvanu jaoks, äärmisel juhul kuuele. aga 8 sööja puhul on parem loosi võtta et kes ilma jäävad kui et hakata nii head pirukat kildhaaval jagama.
Asendasin rõõsa koore Miksikoga. Oli väga maitsev!
Eile tegin lapse sünnipäevaks klassikalist muretaignaga kukeseenepirukat. Põhjas kasutasin pooleks tavalist nisujahu ja täisteranisujahu ning parmesani. See retsept kuulub juba mitu sügist meie lemmikute hulka.
Mees tegi! Suurendas vähe juustu ja soolakogust ja vähendas taignas võikogust. Maitses väga hästi!
Tegin ka seda pirukat. Väga,väga maitsev :D Mina lisasin ka külmsuitsupeekonit 100g. Andis veidi särtsu juurde.
Hea, väga hea! Ei teinud kukeseentest, sobivad teised seened ka väga hästi. Aitäh!
Väga maitsetu tuli, kui retsepti järgi tegin. teinekord kindlasti lisan ise maitseained veel juurde , nii tainale kui seentele praadides:)
Oli jah kuidagi lahja, kuigi ma panin veel paprikat ja päikesekuivatatud tomateid ning topelt koguse juustu. Midagi jäi nagu puudu..
Hea pirukas.
Väga hea pirukas!!! Asendasin pool jahust täisterajahuga ning lisasin seentele veel kana ja brokkolit. Juba ootan, millal uuesti proovida!
Ülimaitsev! Lisasin seenesegusse hakitud suitsusinki ning panin juustu rohkem. Toit, mis tekitab sõltuvust... =)
need kes magedaks peavad - kas te ise selle peale ei tule, et seeni praadides maitsestada. taigna soolasus oleneb suurel määral juustust. kui on mage juust, siis ju oma mõistus ütleb, et lisan terake soola ka.
Just!
Õige jutt
Mulle meeldis ka :)
Mina teen täidise toorjuustust ja lisan kindlasti ka sinki juurde...keele viib alla:)
Super hea retsept ja teen selle järgi juba mitmendat korda :-) Külalised lakuvad sõrned ka pärast puhtaks :-D
See on mu igasügisene kohustuslik pirukas. Ja neil aastail, mil kukeseeni sügavkülma saab, teen talvel ka. Seeni praen sibulaga, pärast lisan soola ja paar peotäit singikuubikuid läheb ka, siis on ideaalne! Ämm viimati uuris, kas see on Wernerist ostetud pirukas :D
Jahu kogus on selle või ja juustu koguse kohta väike, vaatamata sellele, et hoidsin vormi enne ahjupanekut veidi sügavkülmas vajus taigen ikka kõik põhja peale, külgi ei jäänudki kahjuks
Ma ei leidnud meelepärast lõhepiruka retsepti, võtsin siis juustusõbra taina ja katte, aga kukeseente asemel panin ahjulõhet, brokkolit ja kodujuustu ja sai supernjämm - kõik kiitsid! PS Minul nende kogustega püsib ilusti vormi servadel ka ja ei vaju kuhugi midagi.
Lihtne ja väga maitsev !!!
Väga maitsev :)
Imeliselt maitsev. Retsepti võtsin aluseks, soola-pipart tunde järgi. Kuna koort polnud, kasutasin piima ja lisasin julgelt juustu. Kindlasti kasutan edaspidi veel seda retsepti. Aitäh!
Väga maitsev kukeseenepirukas ja lihtne teha, aitäh :)
Väga hea pirukas! Lisasin ka sinki
Samuti iga-aastane kohustuslik pirukas. Mina panen lisaks hakkliha ja olen teinud terve ahjuplaadi täie topeltkogustega, sest muidu saab pirukas liiga kiiresti otsa. Sool ja juust lähevad tunde järgi, retseptis on mõlemat minu jaoks vähe. :)
No ülimalt hea! Mees ja laps kiitsid. Lisaks soolale kasutasin ka prantsuse ürdisegu.
Lemmik!
Päris hea
Lemmik pirukas. Koguseid tuleb veidi muuta oma käe järgi, eriti maitseained. Mina lisan suitsupeekonit kukeseentele ning värsket tilli. Aastaid teinud ja kõik ootavad seda päeva :D
Läbi aegade üks lemmikuid seenepiruka retsepte. Vahetan vaid seeni ja lisan mõnikord maasuitsusinki, nt kui teen võiseentega.
Seentele lisasin natuke sinki.
Väga maitsev pirukas!
Kukeseenepirukas
Väga maitsev, mõnus, lihtne, hõrk kukeseenepirukas, mille tainasse on lisatud riivitud juustu. Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.