Kreeka ürdikartulid

Oliiviõli, küüslauk ja kuivatatud pune annavad nendele kartulitele kreekapärase maitse. Eriti hästi sobivad varasuvised väikesed kartulid.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g väiksemaid varajasi kartuleid

vett

soola

3 sl oliiviõli

1 küüslauguküüs

1 tl punet

0.75 tl sidrunipipart või pipart ja sidrunimahla

Valmistamine

Pese kartulid harjaga puhtaks. Keeda väheses soolaga maitsestatud vees küpseks.

Kalla vesi minema ja tõsta kartulipott korraks uuesti pliidile, nii et need kuivemaks aurustuksid.

Lisa potti õli, purustatud küüslauguküüs ja maitseained. Kata pott kaanega ning lase kartulitel veidi maitsestuda järelkuumuses. Raputa potti aeg-ajalt.

Serveeri näiteks kreeka hakklihapallide ja feta-spinatiomlettidega.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR