120 g õhukesi piparkooke
400 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
4 dl 35% rõõska koort
1 dl iiriseid või muid toffee-tüüpi komme
100 g šokolaadi
1 tl kakaopulbrit
1 sl kohvi
Vooderda piklik koogivorm toidukilega. Aseta vormi põhjale kaunistuseks kolm tervet piparkooki.
Klopi kausis toorjuust, suhkur ja vanillsuhkur, lisa vahustatud rõõsk koor. Jaota saadud vaht kolme kausi vahel.
(Kõik kolm vahtu maitsestatakse erineval moel).
Esimese tordikihi jaoks lisa vahule kohvi ja kakaopulber.
Teise kihi jaoks sulata šokolaad.r Jahuta ning sega vahu hulka.
Kolmanda kihi jaoks sega kreemi hulka peenelt hakitud iirised.
Kalla vormi kõigepealt kohvivaht, siis kata piparkookidega. Kalla vormi šokolaadivaht, kata piparkookidega. Viimasena kalla vormi iirisevaht.
Kata vorm fooliumiga ning pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.
Enne serveerimist kummuta jäätisetort vaagnale ning eemalda toidukile.
Lase 5-10 minutit pehmeneda, siis lõika viiludeks.
Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (10/2003, Jäädytetty mokka-toffeekakku). Pildi tegi KOKKAMAS95.
Parim!
Super hea! Kõik külalised kiitsid
Meeldis meie perele väga. Serveerisin seda risalamande kirsikastmega, sobis väga hästi. Lisasin kastmesse pisut kardemoni ka. Emale meeldis nii palju, et tegi seda oma sõbrannade üritusele ka. Siis me olime juba nats nupukamad ja lahendasime iiriste hakkimise (mis oli selle retsepti vastikuim koht) teisiti – panime kooritud iirised sügavkülma ja siis purustasime köögikombainiga. Üldiselt ma mõtlesin, et iiriste asemel võiks kasutada ja purustatud marianne-komme või aftereight-šokse. Ja mu meelest peaks see tort enne serveerimist vähemalt tunni olema väljas ja sulama.
väga maitsev! ainuke asi, et järgmine kord kui teen, teen 3 kihi asemel 2 - šokolaadi ja iirise kihid. kohvikiht oli söödav, aga teised olid nii palju paremad. ja kuna praegusel ajal piparkooke poes ei ole, panin õhukesi vahvleid. nendest oli raske lusikaga läbi saada, järgmine kord panen mingeid pehmemaid küpsiseid. aga väga hea, soovitan väga!
Väga hea kook, mõnus tekstuur, üsna magus. Parim oli karamellikiht.
Jäine kohvi-iirisetort