Lumepallikesed

ehk "Kirju Koer" kohtub piparkoogi ja valge šokolaadiga.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g piparkooke

150 g rohelisi marmelaadikomme

100 g kuivatatud jõhvikaid

75 g võid

100 g suhkruga kondenspiima

Katmiseks:

200 g valget šokolaadi

kookoshelbeid

Valmistamine

Purusta küpsised, haki marmelaadikommid tükkideks. Sega kausis koos jõhvikatega.

Sulata potis või, lisa vähehaaval kondenspiim ja sega, kuni saad ühtlase massi. Vala vedelik kuivainete hulka. Sega hoolega.

Veereta käte vahel väikesed pallikesed. Lase vähemalt 2 tundi külmkapis taheneda.

Sulata šokolaad, kasta pallikesed sulašokolaadi ning seejärel kookoshelvestesse. Lase taas taheneda ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis/jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Loomulikult võid segust vormida lihtsalt "vorsti" ja selle peale tahenemist viiludeks lõigata (vt teine foto). 

Loe veel:

Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildi pallikestest tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova ning "lumekoerast" Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 03.12.2017 10:51

Ma olin väga üllatunud, kui väga mulle piparkoogiga Kirju koer maitses. Teen teinekordki!

Küsimus
postitatud 12.12.2017 14:05

Kas selles Kirju Koera massis kakao vōi tume šokolaad ei peaks ka veel käima? Millega see tume värvus saadud on?

Martiina
postitatud 13.12.2017 08:33

Aitäh küsimuse eest, usun, et see võib teistelgi segadust tekitada. Selles retseptis ei ole vaja lisada kakaod, tume värvus tuleb piparkookidest.

Pille
postitatud 22.12.2021 13:03

Tegin seda 20.12.2021 Terevisioonis, aga pallikeste asemel tegin tavalise Kirju Koera ehk toru. Valge šokolaadi sisse ei kastnud ja šokolaadis ei veeretanud. Marmelaadiks olid kodumaised apelsini-astelpaju marmelaadi-poolkerad, piparkookideks need õhukesed südamekujulised - need sobisid imehästi, segunesid lihtsasti.