400 g porgandit (u 4 suuremat porgandit)
1 suur sibul
0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
1 tl uhmris peenestatud koriandriseemneid
1 tl röstitud seesamiseemneid
1 sl suhkrut
0.5 sl veiniäädikat
maitse järgi soola
Pese ja koori porgandid. Riivi, maitsesta soolaga ning lase 30 minutit tõmmata. Siis loputa külma jooksva vee all ja suru hästi kuivaks.
Lõika sibul ribadeks ning prae õlis kuldseks. Jahuta. Haki küüslauk.
Maitsesta riivitud porgandid küüslaugu, tšilli, praetud sibula, koriandri- ja seesamiseemnete, suhkru, äädika ja soolaga. Lisa veidike õli.
Sega ning lase tund aega külmkapis maitsestuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mind huvitab, mis mõte on loputamisel? Sellega ju loputame ja pigistame porgandi mahla ka välja. Mingi põhjendus peaks olema ju.
Pole vaja loputada, jama.
Tekstuuri teema, Lu. Porgand muutub pehmemaks ja samas ei jää liiga soolane. Ent võid lihtsalt kauem seista lasta.
tegin ka seda salatit kohe pärast saadet ja täna tegin veel :) mulle see maitseb ,tänasele panin juurde veel värsket koriandrit kui ei loputa jääb meeletult soolane ja porgand jääb kõrvem nagu Pille juba mainis
Väga väga hea! Mina panin tšillihelbeid kaks korda rohkem, nii hea vürtsine
kindlasti koriandri seemneid, valmis jahvatatud ple lõhna ega midagi, väga ei maksa porgandit pigistada, noh, mõistlikult, sis tule parem
Särtsakas salat :)
Teen tihti!
Väga maitsev salat!
Korea porgandisalat
Pärit on see salat NSVL korealaste köögist, mitte Lõuna- või Põhja-Korea omast. Maitseküllane ja terav on see aga tänu küüslaugule, tšillile ja koriandriseemnetele küll.