600 g nahata kanafileed
Marinaad:1 tl kontsentreeritud tomatipastat
2 hakitud küüslauguküünt
0.5 hakitud sibulat
2 sl oliiviõli
2 sl sidrunimahla
soola ja valget pipart
Serveerimiseks:sektoriteks lõigatud sidrunit
Pane kõik marinaadiained väikesesse köögikombaini või kohviveskisse ning püreesta ühtlaseks pastaks. Pane marinaadipasta suurde kaussi, lisa kanafileekuubikud. Sega ning lase külmkapis vähemalt tund aega, ent soovitavalt järgmise päevani maitsestuda.
Kuumuta grillahi hästi tuliseks.
Lükka marineeritud kanatükid grillvarraste otsa. Pane kuuma grillahju ning küpseta 4-5 minutit iga külje pealt, kuni kanatükid on läbi küpsenud ning pealt kergelt söestunud.
Aseta kana koos sidrunisektoritega vaagnale, juurde serveeri värsket salatit ja toum küüslaugudippi.
Retsept on briti ajakirjast Waitrose, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.
Liibanoni marineeritud kanavardad said ka head, kuigi olid marinaadis lühikest aega.
Tegin jaanipäevaks seda. 600 g kanaliha asemel kasutasin 1kg sealiha kaelakarbonaadi ja suurendasin ka natuke teisi koostisosi. Kahjuks ei olnud sidrunimahla ega valget pipart-nende asemel kasutasin 1 sl 30% äädikat ja musta pipart. Kokkuvõtteks tulid väga maitsvad ja teen teinekordki!
Väga mõnus marinaad. Saab ideaalselt ka minigrippi marineerida ja mugavalt kaasa võtta kuhu iganes. Isiklik eelistus oleks järgmisel korral kasutada kintsuliha siiski, ilmselt jääb veel parem.
See on super!
Kas keegi on proovinud seda kintsulihaga? Jääb mahlasem kui filee?
Shish Taouk ehk Liibanoni kanavardad
Liibanonipärases marinaadis grillitud kanavardad sobivad hästi mezze-lauale.