3 muna
2.4 dl maisiõli
480 g suhkrut
720 g sõelutud nisujahu
2 tl sõelutud küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
480 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat
2 tl vanilliekstrakti
50 g hakitud kreeka pähkleid
Serveerimiseks:Löö munad suurde kaussi, sega katki ning lisa õli. Klopi hoolega 5 minutit.
Lisa suhkur ja klopi veel 3 minutit.
Sega juurde jahu, küpsetuspulber, kaneel, sool, riivitud suvikõrvitsad, vanilliekstrakt ja pähklid. Sega hoolega läbi.
Kalla koogitainas kahte võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud liitrisesse keeksivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus tund aega, kuni koogid on kerkinud ja pealt kuldsed.
BBC Good Foodi retsept (Paul Hollywood, Zucchini Cake), pildi tegi TRIINPVR.
Tuli täitsa hea, vaatamata sellele, et sidaldab pool kilo suhkrut (aga sellest saab kaks pätsi). Väikesed mugandused olid ka – kaneeli panin vaba käega ja kuna mu läbi saamine Kreeka pähkliga pole suurem asi, siis asendasin need kõrvitsa-, päevalille- ja piiniaseemnete seguga. Käras küll.
Tegin seda kooki veidi mugavdatud retsepti järgi - jahukogus tundus hirmuäratavalt suur. Suvikõrvitsa riivisin ja pressisin sõela abil suurema osa veest välja, nii oli ka vajaminev jahukogus tunduvalt väiksem - piisas 380st grammist jahust. Õli panin pooleks kreeka pähkli ja maisiõli. Suhkru kogus tundus ka kolossaalne, aga seda ei puutunud ja tegelikult on see väga paras. Kreeka pähkleid panin poole rohkem. Lõpptulemus tuli väga hea - tegin seda kahes tavalises väiksemas koogivormis. Kindlasti teen seda veelkord. Kohvi kõrvale väikeseks pärastlõunaseks ampsuks suurepärane.
Suvikõrvitsakook
Serveeri soojalt või külmalt. Suvikõrvitsakook on eriti maitsev, kui määrid koogiviiludele võid.