Saiavorm banaaniga

Tegemist on kuivema ja krõbedama saiavormiga Kui soovid pehmemat saiavormi, siis võta nt 3 muna ja 5 dl piima ning küpseta veidi kauem.

Serveeri saia-banaanivormi magustoiduks kuumalt või külmalt, juurde paku piima, vanillikastet või hapukat moosi.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

12 viilu röstsaia

vormi määrimiseks võid

2 muna

3 dl piima

1-2 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

3 küpset banaani

50 g Germund mandlilaaste

Valmistamine

Lõika röstsaiad kuubikuteks ja rösti 200-kraadises ahjus kuldseks. Määri vorm võiga. Klopi munad piimaga, lisa vanillisuhkur ja tavaline suhkur. Koori banaanid, lõika viiludeks. 

Laota pooled saiakuubikud vormi. Lao peale banaaniviilud, siis ülejäänud saiakuubikud. Vala üle munapiimaga nii, et kõik pealmised saiatükid saaksid kergelt kokku.

Küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit. Serveeri soojalt või jahtunult külma piimaga. 

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 21.04.2010 18:23

Muidu tegu klassikalise saiavormiga, kus moosi asemel on kasutatud banaane. Maitses küll!

Pille
postitatud 10.02.2016 19:08

Kairiti foto ka:

Kaare
postitatud 10.02.2016 19:16

Banaan sobib hästi saiavormi sisse! Kuivem, krõbedam saiavorm, mida parim süüa külma piimaga.

Kersti
postitatud 11.02.2016 08:45

Väga mõnus krõbe saiavorm. Banaan seal sees on imeline. Meie pere uus lemmik :)

Köögi Kata
postitatud 15.10.2016 00:37

Teen ikka banaanimoosi ette! Soovitan kuumalt keeta õunamahlaga ja ananassitûkkidega ...lisab hapusust!