150 g sulatatud võid
3 suurt muna
250 g suhkrut
240 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
300 g kohupiimapastat
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga.
Sega omavahel kuivained ja lisa siis koos võiga munavahu hulka. Lõpuks sega ettevaatlikult hulka kohupiim, riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl.
Tõsta tainas võitatud keeksivormi (võib olla veidike suurem) ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund või kuni keeks on küps ja sisse torgatud tikk jääb kuivaks.
Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda, kummuta siis välja.
Retsept on ajakirja Pere ja Kodu retseptilisast "Pereköök" (juuli 2014), pildi tegi Martiina.
<p>Kasutasin juba magustatud LaMore apelsini kohupiimakreemi ja seetõttu vägendasin suhkrukogust 100g peale. Kasutasin nisujahu asemel 100g maisi- ja 140g riisijahu. Juurde lisasin mustikaid. Tuli siiski mõnusalt magus apelsinise mekiga. Väga hea retsept!</p> <p>Mustikad sobivad ideaalselt sisse. Kes armastab magusamat mekki, lisagu 150g suhkurt. Meile meeldib vähemaga rohkem.</p>
Mõnus ja niiske keeks. Kasutasin magusat kohupiimakreemi ja seega kasutasin 150g suhkrut. Meie jaoks oli piisavalt magus.
Väga mõnus mahlane ja maitsev. Lisasin kohupiima tavalist ja vähem suhkrut. Kuid terve sidrunikoor teeb keeksi mõrkjaks. Seda panen järgmisel korral vähem. Muidu lihtsalt imeline.
Väga maitsev sidruni-kohupiimakeeks. Retseptis väike muudatus: lisasin poole sidruni koore ja mahla, ja juurde veel ka apelsinisukaad.
Sul on kõige ahvatlevam keeksi pilt, mida olen näinud!
Küpsetasin eile külalistele. Kogusest jagub 2 väikese keeksivormi jaoks. Mul oli selline keskmise suurusega mahesidrun - oli täpselt parajalt hapukas. Rohkem oleks liialt olnud. PS Suhkrut panin 200 g.
Kas see oleks tehtav ka muffinivormides või peab seejuures midagi muutma?
Valgerka, ma usun, et töötaks küll. Täpset küpsetusaega ei oska ennustada, aga ikka lühem kui keeksil muidugi.
Sidruni-kohupiimakeeks
Mõnus keeks kellaviietee jaoks.