Porgandikookide armastajatele peaks ka peedikook maitsema! Tegemist on riivitud toore peediga koogiga, kus maitset annab nelk ja magusust lisaks suhkrule veel rosinad.
Sobiva rõngasvormi (ingl. k. Bundt-tin) leiate kauplusest Apelsin.
Pese ja koori peet, riivi peene riiviga (koogi jaoks vaja umbes 4,5 dl riivitud peeti).
Sega kuivained omavahel. Lisa rosinad, õli, munad ja riivitud peet. Sega tainas õrnalt ühtlaseks, aga ära enam klopi!
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 1 tund. Kontrolli koogi küpsust puutikuga. Lase koogil vormis jahtuda, siis kummuta vormist välja. Kook jääb maitsvam, kui see saab enne serveerimist 1-2 päeva maitsestuda jahedas.
Rosina-peedikook
Porgandikookide armastajatele peaks ka peedikook maitsema! Tegemist on riivitud toore peediga koogiga, kus maitset annab nelk ja magusust lisaks suhkrule veel rosinad.
Sobiva rõngasvormi (ingl. k. Bundt-tin) leiate kauplusest Apelsin.