Grillitud kanamaksavardad

Hõrgud grillitud kanamaksavardad õli-mee-šerrimarinaadis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kanamaksa

Marinaad:

kimp hakitud peterselli

2 hakitud küüslauguküünt

0.5 dl kuiva šerrit või valget veini

0,5 dl oliiviõli

2 sl mett

Maitsestamiseks:

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tõsta kanamaks eelmisel päeval külmkappi sulama. Nõruta sulanud kanamaks hoolega, lõika maksatükid pooleks.

Sega marinaadiained omavahel, kalla kanamaksale. Lase vähemalt pool tundi maitsestuda.

Grilli kanamaksavardaid kuumade süte kohal või siis 200-kraadise ahju ülaosas umbes 5 minutit aeg-ajalt keerates. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri sinihallitusjuustu-melonisalatiga.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Apu 14.3.2004, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 02.07.2010 15:04

Vardad küpsesid ka tavalisel õuegrillil kiiresti. Maks oli pehme ja hea. Vajavad maitsestamist soola ja pipraga.

Mann
postitatud 02.08.2010 12:48

me nädalavahetusel tegime seda, oli häää

Pille
postitatud 15.09.2023 14:17

Ma olen 2010. aastal sellise pildi teinud: