2 sl sulatatud võid
ja oliiviõli
1 õhukeselt viilutatud sibul
450 g vasika- või lambamaksa
1-2 dl punast veini
2 sl hakitud värsket või 1 sl kuivatatud münti
Kuumuta või-õli segu keskmisel kuumusel. Hauta sibul kuldseks ja pehmeks. Lisa küüslauk ning kuumuta, kuni sibul on kergelt pruunistunud. Kalla sibulasegu taldrikule.
Lõika vasika- või tallemaks ristikiudu õhukesteks viiludeks. Veereta maksaviile kiiresti kergelt jahus.
Vajadusel lisa pannile veel võid ja õli ning pruunista maksaviilud kiiresti mõlemalt poolt.
Pane praetud sibul uuesti pannile, lisa vein ja münt. Kuumuta 5 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Retsept ilmus ka raamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Liibanoni peatükis; pildi tegi Juta Kübarsepp. Foto allosas on taboulleh salat, paremal üleval vürtsidega praetud kanamaks.
Kasutasin tallemaksa ja kuivatatud münti. Imehea! Sulas suus.
See roog viis jalad suust, nagu tänapäeval on moodne öelda. Õrnalt praetud maks on alati hea, aga sellises koosluses lausa taevalik
kohe lähen tegema. Kiitus siinsele retseptikogule: ei ole veel mind hätta jätnud .Millest iganes ma ka süüa teha ei tahaks. TÄNUD!!!!!!!!
Päris mõnus oli. Võib olla oli mul liiga väike sibul, aga järgmine kord paneks kindlasti nati rohkem sibulat. Värske saiakukliga koos taevalik!
Liibanoni maksaroog mündiga
Valmista roog veise- või lambamaksast. Eriti hästi sobib noore looma (ehk siis vasika või talle) maks!