Liibanoni maksaroog mündiga

Valmista roog veise- või lambamaksast. Eriti hästi sobib noore looma (ehk siis vasika või talle) maks!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl sulatatud võid

ja oliiviõli

1 õhukeselt viilutatud sibul

1 küüslauguküüs

450 g vasika- või lambamaksa

nisujahu

1-2 dl punast veini

2 sl hakitud värsket või 1 sl kuivatatud münti

Valmistamine

Kuumuta või-õli segu keskmisel kuumusel. Hauta sibul kuldseks ja pehmeks. Lisa küüslauk ning kuumuta, kuni sibul on kergelt pruunistunud. Kalla sibulasegu taldrikule.

Lõika vasika- või tallemaks ristikiudu õhukesteks viiludeks. Veereta maksaviile kiiresti kergelt jahus.

Vajadusel lisa pannile veel võid ja õli ning pruunista maksaviilud kiiresti mõlemalt poolt.

Pane praetud sibul uuesti pannile, lisa vein ja münt. Kuumuta 5 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri. 

Retsept ilmus ka raamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Liibanoni peatükis; pildi tegi Juta Kübarsepp. Foto allosas on taboulleh salat, paremal üleval vürtsidega praetud kanamaks

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 07.02.2010 12:38

Kasutasin tallemaksa ja kuivatatud münti. Imehea! Sulas suus.

triinu
postitatud 25.11.2010 21:10

See roog viis jalad suust, nagu tänapäeval on moodne öelda. Õrnalt praetud maks on alati hea, aga sellises koosluses lausa taevalik

ülle
postitatud 23.09.2012 12:03

kohe lähen tegema. Kiitus siinsele retseptikogule: ei ole veel mind hätta jätnud .Millest iganes ma ka süüa teha ei tahaks. TÄNUD!!!!!!!!

misst
postitatud 17.08.2013 21:26

Päris mõnus oli. Võib olla oli mul liiga väike sibul, aga järgmine kord paneks kindlasti nati rohkem sibulat. Värske saiakukliga koos taevalik!