400 g purk konservitud ube (punased, mustad, valged vm)
1 suurem sibul
soola ja musta pipart
soovi korral tšilli(pulbri)t
soovi korral jahvatatud vürtsköömneid
maitserohelist - nt
rohelist sibulat või koriandrit või peterselli
Nõruta oad korralikult sõelal. Haki sibul.
Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja hauta tasasel tulel klaasjaks. Tõsta sibul kõrvale.
Lisa pannile veel veidi õli, lisa nõrutatud oad ühekordse kihina. Prae oad suhteliselt rohkes õlis kõrgel kuumusel ja ilma segamata väljast krõbedaks. Maitsesta soola-pipraga, soovi korral lisa tšillit ja/või vürtsköömneid.
Sega, lisa maitseroheline ja serveeri. Sobib hästi nt röstleivale.
Merilini retsept ja foto.
Praetud konservoad
Nami-Nami toimetaja Merilini lihtne viis ubade serveerimiseks.