500 g keedetud kartuleid
400 g forelli- või lõhefileed
1 hakitud punane sibul
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
Aja lõhefilee, keedetud kartulid ja sibul läbi hakkmasina.
Maitsesta mass soola ja pipraga ning sõtku ühtlaseks. Kui segu on kuivavõitu, lisa lusikatäis-kaks hapukoort ja majoneesi sidumiseks
Vormi hakkmassist väikesed lamedad kotletid ning prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks (umbes 4 minutit mõlemalt poolt). Soovi korral võid kotletikesed ka ahjus hoopis valmis küpsetada.
Serveeri nt tatari kastmega.
Väga maitsvad kotletid!!! Ajasin ka sibula hakklihamasinast läbi ning hapukoort panin veidi rohkem, et ei oleks kuiv. Praadimise asemel panin kotletid hoopis ahju, et aega säästa. Kõik söödi ära, kuigi tegin kaheks päevaks. Ja Tatari kaste sobib suurepäraselt siia juurde.
Kotletid tulid iseenesest maitsvad, kuid soovitan paneerida, sest muidu tuleb üks korralik kartulipuder lõhega. Tegin täpselt retsepti järgi, kuid kotlette oli võimatu ümber pöörata, kuna lagunesid laiali. Ülejäänud hakk-massi paneerisin ja oli okei. Järgmine kord lisan taignale ka muna, kuna sisu jäi küllaltki vedel.
Lihtsad lõhe-kartulikooogid
Kui kapis on paar keedetud kartulit ja veidi kalafileed, siis nendest saab lihtsa ja maitsva õhtusöögi.