Kalarassolnik

Vana hea Salme Masso retsept, mille valmistamiseks läheb vaja kala supikogu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kala supikogu

2 l vett

2 tera musta pipart

2 tera vürtspipart

4 sl odrakruupe

4 kartulit

2 hapukurki

1 porgandit

0.5 juurpeterselli

1 sibul

2 sl rasva

soola

450-500 g kalafileed

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Keeda kalasupikogust koos vürtsidega puljong. Kurna puljong ja pane uuesti keema.

Lisa kruubid ning keeda peaaegu pehmeks. Siis lisa kartuli- ja kurgilõigud ning rasvas kuumutatud porgandi-, peterselli- ja sibularibad. Kõige lõpus lisa kalafileetükid ning keeda supp valmis.

Serveeri rassolnikut hapukoorega.

Loe veel:

Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust Kokaraamat, 1984. Pildi tegi Nami-Nami perenaine Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.03.2010 15:50

Täitsa mõnus!

Hexy
postitatud 09.06.2010 22:17

Väga maitsev. Kala panin sisse 300gr, rohkem polnud kodus, seepärast oli maitset vähe tunda.

Pille
postitatud 03.04.2020 18:46

Väga maitsev supp! Ma kasutasin valmis kalapuljongit pooleks veega. Kuna kruubid olid ootamatult otsa saanud, siis kasutasin pikateralist riisi. Kalaks oli forellifilee ja värske ahven (2 tk).