Alljärgneval moel võib valmistada nii mürkleid kui ka kurreleid - mõlemad on maitsvad kevadseened, mis ei vaja eelnevat kupatamist.
500 g värskeid mürkleid või kurreleid
4-5 sl võid
soola
hakitud maitserohelist - näiteks
tilli või peterselli või majoraani või karulauku
Puhasta kevadseened hoolikalt, vajadusel lõika pooleks või viiludeks.
Prae mürklid või kurrelid võis läbi. Maitsesta soola ja maitserohelisega.
Serveeri keedetud kartulitega või koos leivaga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse, kes kasutas värskeid kodumaiseid kurreleid.
Lõunaks praadisin kurreleid. Maitsesid väga, kergelt pähklise maitsega. Ei olnud rahast kahju (100.- pool kilo).
Lihtsuses peitub võlu! Maitsev!
Praetud kevadseened
Alljärgneval moel võib valmistada nii mürkleid kui ka kurreleid - mõlemad on maitsvad kevadseened, mis ei vaja eelnevat kupatamist.