Sega toorjuust ja wasabi omavahel. Koori kurk ja lõika pikuti pooleks. Uurista seemned välja ja lõika kurk pikkadeks kangideks.
Aseta nori-lehed lauale ning kata õrnsoolalõheviiludega. Määri peale toorjuustusegu, siis ühele poolele kurgikang. Keera nori-leht ümber kurgi tugevasti rulli. Lõika iga rull umbes 8 viiluks.
Serveeri nt koos sojakastmega.
Nipid ja soovitused:
LCHF versiooni jaoks kasuta kõige rammusamat toorjuustu (nt mascarponet).
Maitsva õrnsoolalõhe saad valmistada selle retsepti järgi.
Soovi korral kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet.
Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Arlaköket (5/2000, Lax i noriblad), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Jaapanipärased õrnsoolalõherullid
Graavilõhe on keeratud koos wasabi-toorjuustuseguga nori-lehtede sisse. Sobib näiteks LCHF-toitujaile tavapärase sushi asemel :)