Ricotta gnocchi salveivõiga

Gnocchi on Itaalia päritolu väikesed pehmed klimbid. Siin on ricotta juustu ja Grana Padano juustuga tehtud gnocchi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g ricotta juustu

250 g riivitud parmesani või Grana Padano juustu

natuke nisujahu

keetmiseks vett

Salveivõi:

4 sl võid

värsket salveid

Valmistamine

GNOCCHI:
Sega suures kausis pehme ricotta ja riivitud Grana Padano omavahel. Lisa natuke jahu, et segu paremini koos püsiks (NB! liiga palju jahu muudab gnocchid kõvaks!) Sõtku tainas kergelt jahusel laual ühtlaseks.
Võta ports tainast ja veereta umbes 2 cm "vorstideks". Lõika need 125 mm juppideks.
Tee kahvliga igale gnocchile triibud - triibud aitavad kastmel gnocchi külge jääda.
Pane gnocchid ühekordse kihina alusele ning kata veidi niisutatud puhta köögirätikuga, et vältida liigset kuivamist. Soovi korral hoia kuni valmistamiseni kas külmkapis või sügavkülmas.
Gnocchide keetmiseks pane need soolaga maitsestatud keevasse vette umbes 1 minutiks. Gnocchid on valmis, kui need pinnale kerkivad.

KASTE:
Sulata potis või, lisa värsked salveilehed.
Nõruta keedetud gnocchid hoolega ja lisa potti. Kuumuta salveivõis umbes 30 sekundit.

Loe veel:

Allikas: Food Network, Great Expectations; David Rocco's Dolce Vita. Pildid tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 13.02.2010 08:27

Proovisin täna ricotta gnocchisid.Jahu oleks võinud natuke rohkem panna.Kasutasin Forte juustu.Mulle meeldisid.Olid lahedamad kui kartulignocchid.:)

Hexy
postitatud 15.05.2011 21:30

Mulle maitses